Pēc PVD pārbaudes "patukšo" tūkstošiem Dziesmu svētku dalībnieku ēdiena paku

Ziņa papildināta plkst. 19.08
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Polis/Twitter

7. jūlija pievakarē interneta vidi pārsteidza kāds "Twitter" lietotāja un Dziesmu svētku dalībnieka video, kurā redzams, kā svētku brīvprātīgie no vairākiem tūkstošiem launaga paciņu ņem ārā to sastāvā esošos gaļas produktus.

"PVD reids Dziesmu svētku dalībnieku launaga pakās rezultējās šādās ainās - brīvprātīgie izņem gaļu/desu no 15 tūkstošiem paciņu Mežaparkā," komentē video autors, norādot, ka pārtikas pakas tukšotas pēc PVD pārbaudēm.

Šķietami par iemeslu varētu būt nepareiza ēdiena uzglabāšāna.

Protams, šis notikums vēl vairāk saasinājis jau izskanējušos pārmetumus svētku organizatoriem par noteikumiem, ka dalībnieki mēģinājumos un norises vietās nedrīkst ienest savu pārtiku.

PVD Rīgas pilsētas pārvaldes vadītājs Raimonds Tukišs pauda, ka pie paciņu izdales svētku dalībnieki nāca atpakaļ un informēja, ka desai ir skābena piegarša. Skābenā garša apstiprinājās arī pārbaudē, tādēļ operatīvi tika pieņemts lēmums desu izņemt no launaga pakām, lai nerastos nelabvēlīga situācija, lietojot uzturā šo produktu.

Svētku organizētāji savos notikušo skaidro savos sociālo tīklu kontos.

"Pēc dalībnieku pirmajiem signāliem un saskaņā ar PVD rekomendācijām Svētku rīkotāji nekavējoties no dalībnieku launagu pakām šodien izņem vārītās desas "Zaļā dakšiņa"iepakojumu (derīguma termiņš 18.07., ražotājs Rēzeknes gaļas kombināts).

Aicinām tos dalībniekus, kas jau ir saņēmuši launaga pakas, šo produktu nelietot. Dalībnieku launagu paku saturu saskaņā ar publiskās iepirkumu procedūras rezultātiem nodrošina uzņēmums "Sanitex"."

"Darbības tiek veiktas nekavējoties, ir cieša sadarbība gan ar PVD, gan ar launagu paku nodrošinātāju. Mēs veicam dalībnieku apzināšanu," uzsver Svētku izpilddiektore Daina Markova.

Rīkotāji sadarbībā ar uzņēmumu “Sanitex” meklē risinājumus, lai nekavējoties aizstātu desu ar citu produktu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu