"Neviens nedomāja, ka aizies tik tālu." Tukumnieki šokā par mēnesi vecas meitenītes nāvi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: apollo.lv

3. jūlijā Tukumā notikusi traģēdija: mirusi mēnesi veca meitenīte. Ģimenē šis ir jau otrais bērna nāves gadījums: pirms trīs gadiem miris dažus mēnešus vecs puisītis. Kā tas var notikt vienā ģimenē? Tukumnieki ceļ trauksmi. Gadījums ar mazo Justīni visiem licis būt uzmanīgākiem un vērīgākiem pret apkārt notiekošo, saka kāda tukumniece tiešsaistes žurnālam "Klik".

Notikušo komentē Valsts policija: "Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Rietumzemgales iecirknis informē, ka 2023. gada 3. jūlijā Tukumā reģistrēts šāds gadījums. Valsts policija ir sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 13. nodaļas. Ir nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze nāves cēloņa noteikšanai, kuras rezultāti vēl nav saņemti. Valsts policijā notiek aktīva pirmstiesas izmeklēšana un šobrīd tās interesēs no plašākiem komentāriem Valsts policija atturas."

Jāpiebilst, ka Krimināllikuma 13. nodaļas nosaukums ir "Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību".

Tukumnieki ir šokā par notikušo. Daži, kuri pazinuši ģimeni tuvāk, jūtas vainīgi, ka nav ziņojuši bāriņtiesai par to, ko redzējuši un dzirdējuši.

Kāda sieviete atzīstas: "Jā, es sevi uzskatu par vainīgu. Jā, man vajadzēja dot signālu bāriņtiesai, man vajadzēja pateikt, lai viņi viņus kontrolē. Mēs abi ar vīru runājām, ka mēs to varējām izdarīt. Neviens jau nedomāja, ka aizies tik tālu..."

Kāda cita tukumniece ir aizdomu pilna: "Es pieļauju nelaimes gadījuma varbūtību, bet ne jau otram bērnam vienā ģimenē. Ar visu to, ko mēs zinām."

Par sarunu ar mirušās meitenītes tēvu un to, ko par ģimeni zina stāstīt tukumnieki, lasiet tiešsaistes žurnālā "Klik".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu