Pēc sociālo tīklu lietotāju aktivizēšanās gandrīz izpārdots Ļvivas zēnu kora "Dudaryk" labdarības koncerts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Altmark Festspiele/Twitter

Šovakar, 8. jūlijā, plkst. 17 Rīgas Domā ar labdarības koncertu uzstāsies Ļvivas zēnu koris. Šobrīd koncerts ir gandrīz izpārdots un organizatori pat pievienojuši papildu vietas, bet vakar aina bija pavisam cita.

"Apollo.lv"  jau 7. jūlija vakarā ziņoja par brīnišķīgu video, ko savā "Twitter" kontā publicēja žurnālists, televīzijas un radio raidījumu vadītājs Arnis Krauze ar Ļvivas zēnu kori "Dudaryk".

Žurnālists norādīja, ka "Puikas no slavenā Ļvivas zēnu kora "Dudaryk" saka, ka viņu sapnis ir dziedāt Rīgas Doma baznīca. Rīt tas piepildīsies. Esot gan nedaudz satraukušies vai būs klausītāji un lūdza nodot ziņu, ka rīt 17:00 visus gaida Domā."

Neilgi pēc tam Krauze arī atgādināja par biļešu pieejamību.

Arī mūziķis, producents, dziesmu autors un dzejnieks Guntars Račs pievienojās aicinājumam uz koncertu.

Nu jau koncerts ir teju izpārdots un organizatori pat paguva pievienot papildu vietas.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Biļešu Paradīze"

Protams, kora koordinatorei, uzzinot par šo pēkšņo interesi, ir neslēpjamas emocijas.

Garīgās mūzikas koncerts paredzēts 8. jūlijā plkst. 17 Rīgas Domā.

Pasaulē plaši pazīstamais Ukrainas Nacionālais akadēmiskais vīru un zēnu koris "Dudaryk" no Ļvivas viesojas Eiropā ar labdarības koncertiem.

"Dudaryk" ir starptautiski pazīstama mākslinieciska vienība, kas sniegusi vairāk nekā 2500 koncertus Ukrainas un pasaules prestižākajās koncertzālēs, tostarp Kārnegī zālē, Ņujorkā, Parīzes Dievmātes katedrālē, Vankūveras "Air Place", pilī "Ukraina", Nacionālajā filharmonijā Varšavā, Ukrainas Nacionālajā operā, Ukrainas Nacionālajā filharmonijā u.c.

Koris saņēmis Nacionālo Tarasa Ševčenko balvu, kas ir augstākā godalga valsts kultūras nozarē Ukrainā, kā arī daudzus citus apbalvojumus.

Koris Latvijā viesojas, lai pateiktos Latvijas cilvēkiem par atbalstu karā pret Krieviju un iepazīstinātu Latvijas klausītājus ar ukraiņu kora mūziku.

Visi koncertturnejas laikā savāktie ziedojumi tiks nodoti Ukrainas aizstāvjiem – visiem, kas ir nomodā par Ukrainu – gan frontē, gan aizmugurē.

Koncertprogrammā ir iekļauta ukraiņu tradicionālā mūzika, arī mūsdienīgā skanējumā, sakrālā mūzika no dažādiem gadsimtiem, kā arī oriģinālas kompozīcijas, kas ietverts kora vairāk nekā 1500 skaņdarbu plašajā repertuārā.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties "Biļešu Paradīzes" tiešsaistes kasē no 10 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu