FOTO Rinkēviča inaugurācija Rīgas pilī pulcē sabiedrības prominences un dažādu nozaru pārstāvjus (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Viesi ierodas uz svinīgo pieņemšanu par godu Valsts prezidenta inaugurācijai
Viesi ierodas uz svinīgo pieņemšanu par godu Valsts prezidenta inaugurācijai Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Sestdienas, 8. jūlija, vakarā uz Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča inaugurācijai veltītu pasākumu Rīgas pilī ieradušies vairāki simti sabiedrībā zināmu dažādu nozaru pārstāvju un prominences.

Rinkēviča inaugurācijas pieņemšanu varētu būt apmeklējuši 1400 personas, spriežot pēc Valsts prezidenta kancelejas (VPK) iepriekš izsludinātā 50 000 eiro vērtā iepirkuma tehniskās specifikācijas.

Iepirkumā VPK meklēja, pakalpojuma sniedzēju, kam jānodrošina glāzes, uzkodu servējumu uz uzkodu veidam atbilstošiem porcelāna un stikla traukiem, salvetes un galdautus stāvgaldiem, galdu un telpu dekoratīvo noformējumu.

Inaugurācijas pieņemšanā tika plānots piedāvāt veģetārās, zivju un gaļas uzkodas, mini kūciņas un groziņus, viena veida baltvīnu, sarkanvīnu un sulu.

Tehniskajā specifikācijā atzīmēts, ka uzkodās un deserta uzkodās pēc iespējas jāizmanto Latvijā iegūti un ražoti produkti atbilstoši sezonai.

Uzkodās nedrīkst izmantot birstošas, drūpošas sastāvdaļas, produktus un garšvielas ar spēcīgu, specifisku aromātu un garšu. Tāpat ēdināšanas pakalpojumā izmantotie pārtikas produkti nedrīkst saturēt ģenētiski modificētos organismus.

Svinīgā pieņemšana par godu Rinkēviča inaugurācijai aizvadīta Rīgas pilī no plkst. 16, savukārt pāris stundas vēlāk, plkst. 22 Rinkēvičam paredzēts apmeklēt deju lieluzvedumu "Mūžīgais dzinējs".

8. jūlija rītā Rinkēvičs Saeimā deva Valsts prezidenta svinīgo solījumu, kurā teica: "Es zvēru, ka viss mans darbs būs veltīts Latvijas tautas labumam. Es darīšu visu, kas stāvēs manos spēkos, lai sekmētu Latvijas valsts un tās iedzīvotāju labklājību. Es turēšu svētus un ievērošu Latvijas Satversmi un valsts likumus. Pret visiem es izturēšos taisni un savus pienākumus izpildīšu pēc labākās apziņas."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu