Rīgā pieaudzis dzīvokļu pārdošanas piedāvājumu skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daudzdzīvokļu mājas Zolitūdē. Ilustratīvs attēls.
Daudzdzīvokļu mājas Zolitūdē. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, jūnijā dzīvokļu pārdošanas piedāvājums Rīgā palielinājās par 6%, bet piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos palielinājās par 4%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Salīdzinot ar 2022.gada jūniju, dzīvokļu piedāvājums kopumā bija lielāks - kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija lielāks par 29%, savukārt lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija par 30% augstāks nekā pirms gada.

Pārskatā teikts, ka piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos šogad bija izteikti augstāks nekā pērn pirmajā pusgadā. Šogad dzīvokļu piedāvājums jūnijā jau pārsniedza 1900 atzīmi, kas nebija sasniegts pēdējo septiņu gadu laikā.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, "Arco Real Estate" secina, ka vislielākais piedāvājumu skaits jūnijā bija Purvciemā, savukārt vismazākais - Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī gandrīz visos Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits palielinājās. Visvairāk piedāvājumu skaits palielinājās Teikā - par 16%. Tikai vienā mikrorajonā jūnijā bija negatīvas tendences - piedāvājumu skaits par 5% samazinājās Mežciemā.

Jūnijā, analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums konstatēts Āgenskalnā. Turpretī Bolderājā piedāvājumu skaits bija proporcionāli vismazākais.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu