Cesvainē par 440 000 eiro uzbūvēts sporta laukums un labiekārtota teritorija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pie Cesvaines vidusskolas par 440 125 eiro uzbūvēts sporta laukums un labiekārtota teritorija pie skolas, informēja pašvaldība.

Jūnijā beigās ir saņemts Madonas novada būvvaldes akts par būves pieņemšanu ekspluatācijā.

Pašvaldība skaidro, ka projekta mērķis bija Cesvaines vidusskolas infrastruktūras uzlabošana un mācību vides labiekārtošana mūsdienīgas un kvalitatīvas izglītības nodrošināšanai veselībai drošos apstākļos.

Cesvaines vidusskolas ēka tika nodota ekspluatācijā 2007.gadā, bet stadions pie skolas netika izbūvēts. Tas visus šos gadus apgrūtināja pilnvērtīgi apgūt sporta programmu.

Projekta rezultātā ir izbūvēts pilns skrejceļa aplis 5 metru (m) platumā, futbola laukums ar izmēriem - 50 m platumā un 100 m garumā, basketbola laukums ar izmēru 32 m x 17,1m, volejbola laukums 12 m x 26 m no skalotas smilts seguma 50 cm biezumā, kā arī izbūvēts lodes grūšanas sektors.

Pie teritorijas labiekārtošanas tika veikti vērienīgi zemes darbi, kā arī ir uzstādīti vairāki sporta laukuma labiekārtojuma objekti - basketbola grozi, pārvietojamie futbola vārti, volejbola laukuma aprīkojums un tribīnes. Teritorija ir apzaļumota.

Līgums ar SIA "Buildimpeks" tika noslēgts jau 2021.gada 29.jūnijā, bet diemžēl darbi neritēja tik raiti, kā sākotnēji tika plānots. Saistībā ar sarežģīto situāciju būvniecībā, kas radās Covid-19 pandēmijas dēļ, kā arī Krievijas iebrukuma Ukrainā rezultātā, firmai radās grūtības laikus pabeigt iesāktos darbus. Divas reizes objektā tika noteikts tehnoloģiskais pārtraukums. Galvenajam darbu veicējam tika piesaistīti vairāki apakšuzņēmēji - SIA "MTE", SIA "Arena Sports" un SIA "Vilmars".

Kopējā darbu vērtība ir 440 125 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Projekta autors bija Cesvaines vidusskolas absolvents Edgars Šķēls. Būvuzraudzības darbus veica Anita Bukava un Andrejs Linde - arī cesvainietis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu