Krūmiņa izcīna bronzas medaļu diska mešanā pasaules čempionātā paravieglatlētikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Paravieglatlēte Diāna Krūmiņa
Paravieglatlēte Diāna Krūmiņa Foto: TVNET

Latvijas titulētā parasportiste Diāna Krūmiņa 9. jūlijā Parīzē pasaules čempionātā paravieglatlētikā izcīnīja bronzas medaļu diska mešanā.

Sacensības diska mešanā F55 grupā Krūmiņa startēja kā piektā un pirmajā mēģinājumā ar 24,55 metru tālu metienu kļuva par vicelīderi. Nākamie četri mēģinājumi bija tuvāki (23,17 - 24,37 - 24,10 - 22,70), bet pēdējā izdevās nedaudz uzlabot rezultātu uz 24,63 metriem

Par čempioni kļuva pirms latvietes startējusī meksikāniete Roza Marija Gerrero ar 26,12 metru tālu metienu, bet sudrabu izcīnīja kolumbiete Erika Kastano, kura savā labākajā mēģinājumā disku raidīja 25,70 metrus tālu.

Sacensībās šajā grupā startēja 12 parasportistes.

2017.gada pasaules čempionātā Krūmiņa (iepriekš - Dadzīte), kļuva par čempioni lodes grūšanā, šķēpa mešanā un diska mešanā. Divus gadus vēlāk viņa pievienoja vēl vienu zelta medaļu šķēpa mešanā un bronzu diska mešanā.

Krūmiņa šajā čempionātā startēs arī šķēpa mešanā.

Savukārt plkst.19.42 Dmitrijs Silovs startēs lodes grūšanā F37 grupā.

Silovam pasaules čempionātos ir vairāk nekā desmit gadu pieredze un šajā laikā viņš šķēpa mešanā ir izcīnījis vienu zelta un divas sudraba godalgas.

Latviju pasaules čempionātā pārstāvēs arī Aigars Apinis diska mešanā, Raivo Maksims lodes grūšanā un šķēpa mešanā, kā arī Edgars Bergs un Emīls Dzilna lodes grūšanā

Meistarsacīkstēs piedalīsies apmēram 1330 paravieglatlētu no vairāk nekā 100 valstīm, sportistiem cīnoties ne tikai par godalgām, bet arī ceļazīmēm uz 2024.gada Parīzes paralimpiskajām spēlēm.

Pasaules čempionāts paravieglatlētikā nākamā gada paralimpisko spēļu mājvietā norisināsies līdz 17.jūlijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu