Medvedevs atkārtoti draud ar triecienu kodolobjektiem Ukrainā un Eiropā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs
Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs Foto: Ekaterina Shtukina/AP

Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs draudējis ar triecieniem Ukrainas atomelektrostacijām un kodolobjektiem Austrumeiropā savā "Telegram" kanālā, ziņo medijs "Meduza".

Viņš min neapstiprinātu "Mash" ziņu , ka svētdien Ukrainas bruņotie spēki ar britu raķetēm "Storm Shadow" esot mēģinājuši uzbrukt atomelektrostacijai Smoļenskas apgabalā un lidlaukam Kalugas apgabalā.

"Mash" savā "Telegram" ziņa apgalvo, ka raķetes debesīs virs Brjanskas apgabala notriekusi Krievijas pretgaisa aizsardzība. Tiešsaistes ziņu vietne vēlāk apgalvoja, ka tās varētu būt  bijušas 5V28 raķetes.

Smoļenskas un Kalugas apgabala varas iestādes 9. jūlijā neziņoja par jebkādiem incidentiem.

Kaimiņos esošā Brjanskas apgabala gubernators Aleksandrs Bogomazs ziņoja, ka virs reģiona tika notriektas divas Ukrainas Bruņoto spēku raķetes un viena no tām, nokrītot, iznīcināja kokzāģētavu Bitošas ​​ciemā.

"Ja apstiprināsies mēģinājums uzbrukt Smoļenskas (Desnogorskas) AES ar NATO raķetēm, ir jāizvērtē scenārijs par vienlaicīgu Krievijas triecienu Dienvidukrainas AES, Rivnes AES un Hmeļnickas AES, kā arī kodolobjektiem Austrumueiropā. Nav par ko kaunēties," rakstīja Medvedevs.

Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā Krievijas varasiestāžu pārstāvji vairākkārt ir draudējuši izmantot kodolieročus. Vladimirs Putins sacīja, ka Krievijas Federācija "teorētiski" varētu izmantot kodolieročus valsts eksistenciālu apdraudējumu gadījumā.

Dmitrijs Medvedevs draudējis ar preventīvu triecienu, ja Kijiva saņems kodolieročus no Rietumiem.

Reaģējot uz šiem Krievijas varas iestāžu draudiem, rietumvalstis brīdināja, ka tās dos triecienu Krievijas spēkiem ar konvencionālajiem ieročiem, ja Maskava izmantos kodolieročus, vēsta "The Financial Times".

Medvedevs pēc iebrukuma Ukrainā kļuvis par vienu no agresīvākajiem kara aizstāvjiem publiskajā telpā. Tostarp viņš apvainojis Rietumu un Ukrainas politiķus un paudis šaubas, ka nākotnē Ukraina "pastāvēs uz pasaules kartes".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu