Īlons Masks apsūdzēts ketamīna lietošanā. Var tikt pārskatīta viņa drošības pielaides pakāpe

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV kompāniju "SpaceX" un "Tesla" dibinātājs Īlons Masks.
ASV kompāniju "SpaceX" un "Tesla" dibinātājs Īlons Masks. Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock

"Wall Street Journal" pagājušajā mēnesī ziņoja, ka Īlons Masks ballītēs lieto halucinogēnu ar disociatīvu efektu izraisošu vielu – ketamīnu. Šī apsūdzība var apdraudēt viņa drošības pielaidi, medijam "Insider" apgalvoja divi advokāti.

Nesenais "Wall Street Journal" paziņojums, ka Īlons Masks ballītēs lieto ketamīnu , varētu rosināt izmeklēšanu par viņa drošības pielaidi, "Insider" sacīja divi advokāti, kas specializējas nacionālās drošības likumā.

"SpaceX" un "Tesla" izpilddirektors un miljardieris ir pārkāpis stingros standartus, ko ASV valdība piemēro aizsardzības nozarē algotajiem uzņēmējiem, īpaši attiecībā uz narkotiku lietošanu.

Aizsardzības departaments pārskatīja Maska atļauju 2019. gadā, ziņoja "Bloomberg" un CNBC, kad uzņēmējs Džo Rogana raidījumā smēķēja marihuānu.

Žurnāls pagājušajā mēnesī ziņoja, ka Masks ""mikrodozē" ketamīnu depresijas dēļ, un viņš arī uzņem ketamīna devas ballītēs", atsaucoties uz cilvēkiem, kuri bija liecinieki tam, kā Masks patērē šo vielu, kā arī cilvēkiem, kuriem ir "personīgas zināšanas" par viņa paradumiem.

Lai gan Masks tieši nekomentēja ziņojumu, kopš tā laika viņš ir atzinīgi novērtējis ketamīna lietošanu depresijas ārstēšanai.

Narkotiku lietošana parasti ir iemesls valdībai, lai kādam anulētu drošības pielaidi, "Insider" sacīja abi nacionālās drošības advokāti.

Lai gan valdība pēdējos gados ir atvieglojusi marihuānas lietošanu, tā nopietni uztver ketamīnu, kas ir halucinogēns, viņi sacīja.

"Bloomberg" 2019. gadā ziņoja, ka Maskam ir piešķirta drošības pielaide saistībā ar "SpaceX" līgumu par spiegu satelītu palaišanu orbītā Nacionālā izlūkošanas biroja vajadzībām. "SpaceX" arī ir līgumi ar ASV gaisa spēkiem un NASA.

Nav pierādījumu, ka valdība būtu sākusi Maska pielaides pārskatīšanu. Bet, ja tā notiks, viņam būs tiesības atbildēt, sacīja viens no advokātiem.

Nacionālās drošības jurists Marks Zaids sacīja, ka ketamīna lietošana var būt mazāk riskanta nekā marihuāna, jo ketamīnu, tā saukto III saraksta medikamentu, var likumīgi izrakstīt saskaņā ar federālajiem likumiem. Marihuānu nevar, lai gan daudzas valstis to atļauj.

Viņš sacīja, ka apgalvojums, ka Masks lietojis šīs zāles ballītēs, "noteikti rada jautājumus", lai gan viņš sacīja, ka nevar uzminēt, ko Maska ārsts viņam varētu būt izrakstījis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu