Restorāns Ķīnā izaicināja apmeklētājus apēst 108 pelmeņus, līdz iesaistījās varas iestādes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vārīti pelmeņi ar krējumu. Ilustratīvs attēls.
Vārīti pelmeņi ar krējumu. Ilustratīvs attēls. Foto: Sergii Koval/Shutterstock

Restorāns Ķīnā, kas savus klientus izaicināja apēst vairāk nekā 100 pelmeņus apmaiņā pret bezmaksas maltīti, ir iekļuvis varasiestāžu nežēlībā. Tiek izmeklēts, vai tas nav pārkāpis valsts likumu pret pārtikas izšķērdēšanu, ziņo CNN.

Vietējās varas iestādes Jibinas pilsētā Sičuaņas dienvidrietumu provincē sākušas izmeklēt restorānu pēc tam, kad saņemta informācija par tā "lielā vēdera karaļa izaicinājumu", šonedēļ ziņoja ar valsti saistītais ziņu laikraksts "The Cover".

Tiek ziņots, ka izaicinājums bija saistīts ar apmeklētajiem, kuri sacentās, lai pēc iespējas ātrāk apēstu 108 haosus jeb pikantus pelmeņus, lai laimētu bezmaksas maltīti un papildu balvas.

Lai palielinātu interesi, restorāns sociālajos tīklos bija reklamējis piedāvājumu, lai iekārdinātu apmeklētājus. Rezultātā Tirgus regulējuma valsts pārvalde paziņoja, ka sāks izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai restrorāns nav pārkāpis likumu par pārtikas izšķērdēšanu.

Lai gan ēšanas sacensības ir samērā izplatītas Rietumu valstīs un var nest slavu to uzvarētājiem, tas var būt jutīgs jautājums Ķīnā.

Daudziem valstī joprojām ir atmiņas par badu 20. gs. 50. un 60. gados, kā rezultātā nomira aptuveni 45 miljoni cilvēku.

"The Cover" norādīja, ka restorāns, kura nosaukumu laikraksts nenosauca, ir viens no vairākiem, ko varas iestādes pārbauda saistībā ar līdzīgiem konkursiem.

Likums pret pārtikas izšķērdēšanu tika pieņemts 2021. gadā pēc valdības izteiktās kritikas tiešsaistes ierakstu autoriem, kuri tiešraidē straumēja sevi ēdam, lai piesaistītu skatītājus. Pēc tam sociālo mediju platformas apturēja daudzu šo kontu darbību.

Saskaņā ar likumu restorānu īpašniekiem var uzlikt naudas sodu līdz 10 000 juaņu (1400 ASV dolāru), ja viņu uzņēmumi "pamudina vai maldina klientus pārmērīgi pasūtīt, lai radītu acīmredzamus ēdiena izšķērdēšanu".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu