VIDEO NBA jaunā zvaigzne Vembanjama otrajā Vasaras līgas spēlē pieklusina kritiķus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju drafta pirmais numurs Viktors Vembanjama svētdien Vasaras līgas mačā guva 27 punktus, tomēr viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" vienība ar 80:85 piekāpās Portlendas "Trail Blazers" komandai.

19 gadus vecais Francijas spēlētājs, kurš tiek uzskatīts par labāko drafta pirmo numuru kopš Lebrona Džeimsa 20 gadus atpakaļ, mačā ar "Trail Blazers" arī izcēlās ar 12 izcīnītām atlēkušajām bumbām un trim bloķētiem metieniem.

Savā pirmajā Vasaras līgas spēlē Vembanjama pirms trim dienām mačā ar Šarlotes "Hornets" realizēja tikai divus no 13 metieniem no spēles un guva vien deviņus punktus, tomēr izcīnīja astoņas bumbas zem groziem un bloķēja piecus metienus.

"Ir tikai normāli ar katru spēli kļūt labākam," pēc mača sacīja Vembanjama. "Jūtos arvien labāk. Līdz šim man bija tikai divi treniņi un viena spēle. Žēl, ka neuzvarējām."

2,24 metrus garais spēlētājs savā pēdējā sezonā dominēja Francijas čempionātā, esot labākajam punktu gūšanā, izcīnītajās atlēkušajās bumbās un bloķētajos metienos.

Vembanjama ir "Spurs" vēsturē trešā pirmā numura izvēle un pirmā kopš Tima Dankana 1997.gadā, kas līdz 2014.gadam sekmēja piecu NBA čempiona titulu iegūšanu.

Kopš itālieša Andreas Barnjāni 2006.gadā viņš kļuva par pirmo ārpus ASV dzimušo spēlētāju, kurš draftēts ar pirmo numuru, nenospēlējot nevienu gadu ASV koledžu basketbolā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu