F-1 čempions Verstapens iebēris pamatīgu šķipsnu sāls komandas biedra Peresa "brūcē"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Makss Verstapens (no kreisās) un Serhio Peress
Makss Verstapens (no kreisās) un Serhio Peress Foto: dpa/scanpix

Divkārtējais Pirmās formulas (F-1) čempions Makss Verstapens aizvadītajā nedēļas nogalē sarunā ar Nīderlandes medijiem visai skarbi izteicies par sava komandas biedra Serhio Peresa pēdējā laika likstām trasē.

Verstapens aizvadītajā nedēļas nogalē Silverstonā izcīnīja jau kārtējo uzvaru, nostiprinot savu un "Red Bull" pārsvaru attiecīgi pilotu un Konstruktoru kausa tabulās.

Savukārt nīderlandieša komandas biedrs jau ilgāku laiku cīnās ar likstām kvalifikācijas sesijās. Silverstonā viņš nespēja pārvarēt kvalifikācijas pirmo kārtu, kas nozīmēja, ka viņš jau piekto posmu pēc kārtas nesasniedza kvalifikācijas trešo sesiju. Līdz ar to publiskajā telpā viens no aktuālākajiem jautājumiem ir Peresa potenciālā atstādināšana no "Red Bull" komandas.

Verstapens pēc kvalifikācijas sesijas norādīja, ka "Red Bull" bolīda pārsvars pār konkurentiem ir pārāk liels, līdz ar to neiekļūšana kvalifikācijas trešajā sesijā neesot pieņemama.

"Es nezinu, kas nogāja greizi, bet ar mūsu mašīnu vajadzētu iekļūt trešajā kvalifikācijas sesijā," sacīja šā brīža pasaules čempions.

Tāpat Verstapenam tika uzdots jautājums par to, kāda ir komandas reakcija uz Peresa likstām.

"To jums jāprasa Helmutam [Marko] un Kristianam [Horneram]. Bet, jā, mēs arī cīnāmies par komandu čempiona titulu.

Man šķiet, ka šobrīd to varu izcīnīt viens pats," sacīja Verstapens.

Apskatot situāciju Konstruktora kausa tabulā, 25 gadus vecajam pilotam ir šobrīd ir taisnība. Verstapena kontā šobrīd ir 255 punkti, kamēr "Red Bull" tuvākajai sekotājai Konstruktoru kausa izcīņā "Mercedes" ir vien 203 punkti.

Pilotu kopvērtējumā Verstapens pret otrajā vietā esošo kolēģi Peresu ir iekrājis jau dominējošu 99 punktu pārsvaru.

Šajā F-1 sezonā atlikuši vēl 12 posmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu