Pārsteigums boksa pasaulē - Fjūrijs nākamajā cīņā ringā kāps pret biedējošāko vīru MMA

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs
Taisons Fjūrijs Foto: Reuters/ScanPix

Britu boksa superzvaigzne Taisons Fjūrijs nākamo cīņu neaizvadīs pret kādu no saviem amata brāļiem, bet gan jaukto cīņas mākslu (MMA) spīdekli Fransisu Nganū, vēsta ESPN.

Baumas par Fjūrija un Nganū dueli izskanēja jau kopš dienas, kad kamerūniešu cīkstonis pameta UFC organizāciju. Lai arī Nganū pēcāk pievienojās PFL organizācijai, kurā startē arī latviešu cīkstonis Aleksandrs Čižovs, tika ziņots, ka Kamerūnas smagsvara līgums atļaus aizvadīt boksa cīņu.

Savukārt Fjūrijs ilgāku laiku bija pārrunās par absolūtā čempiona titula cīņu pret Oleksandru Usiku, tomēr šobrīd kļuvis zināms, ka britu bokseris nākamo cīņu aizvadīs 28. oktobrī, Saūda Arābijā tiekoties ar Nganū.

34 gadus vecais Fjūrijs profesionālajā boksā aizvadījis 34 cīņas. Viņa kontā 33 uzvaras, no kurām 24 izcīnītas ar nokautu, un viens neizšķirts. Pret ASV bokseri Deonteju Vailderu 2020.gada februārī izcīnīto WBC čempiona jostu viņš aizstāvējis trīs reizes.

Savukārt 36 gadus vecais Nganū UFC organizāciju pameta kā tās aktīvais smagā svara čempions. Viņš čempiona jostu izcīnīja, 2021. gada martā, uzveicot par visu laiku labāko UFC smagsvaru uzskatīto Stipi Miočiču. Čempiona jostu Nganū aizstāvēja vienu reizi, pērnā gada janvārī uzveicot bijušo komandas biedru Sirilu Gānu Kamerūnas cīkstonim pieder pasaulē spēcīgākā sitiena rekords. 12 no 17 savas profesionālās MMA karjeras uzvarām viņš izcīnījis ar nokautu. Savas karjeras laikā Nganū zaudējuma rūgtumu izjutis trīs reizes. Gaidāmā cīņa pret Fjūriju būs viņa debija profesionālajā boksā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu