Reta "Harija Potera" grāmata pārdota par 12 000 eiro

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: rowlinglibrary/"Twitter"

Rets "Harija Potera" grāmatu sērijas eksemplārs, kuru tās īpašnieks bija iegādājies par 30 pensiem, tagad izsolē pārdots par 10 500 mārciņām (aptuveni 12 000 eiro), ziņo raidsabiedrība BBC.

Šī pasaulslavenās britu rakstnieces Džoannas Roulingas grāmatas "Harijs Poters un filozofu akmens" kopija bija viena no pirmajām 500, kas palaista pārdošanā.

To iegādājās kāds kolekcionārs no Stefordšīras, kurš šī gada sākumā devās mūžībā.

Savukārt pie grāmatas izsolē tika kāds pircējs no Losandželosas, norādīja izsoles rīkotājs Ričards Vintertons.

Kā iepriekš ziņoja "Apollo.lv", pirmo grāmatu sērijas daļu ducis izdevēju noraidīja. 1997. gadā izdevniecība "Bloomsbury" izdrukāja tikai 500 cieto vāku kopiju.

Tā kā 300 no šiem izdevumiem tika izdoti bibliotēkā, tika meklētas tieši šīs grāmatas, kas varētu būt nonākušas kāda lasītāja īpašumā.

Šī eksemplāra īpašnieks to iegādājās no bibliotēkas, jo vīrietim visu mūžu paticis lasīt grāmatas.

Kolekcionāra māsa sacīja: "Viņš devās uz grāmatu izpārdošanām un gadatirgiem un atgriezās ar kaudzi grāmatu vai komiksu. Kad viņš pirms četriem gadiem pārcēlās uz māju, viņš burtiski grāmatas salika simtiem kastēs, no kurām daudzas nonāca konteineros."

Grāmatas īpašnieks 55 gadu vecumā negaidīti nomira, un grāmata tika atrasta, kad Ričarda Vintertona izsoļu rīkotāju komanda apskatīja viņa grāmatas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu