Stājas spēkā apsūdzētajam piespriestais mūža ieslodzījums par sirmgalves izvarošanu un slepkavību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietums. Ilustratīvs attēls.
Cietums. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments šodien krimināllietā par sirmgalves izvarošanu un slepkavību noraidīja apsūdzētā, viņa aizstāvja un apsūdzētā laulātās kasācijas sūdzības par Rīgas apgabaltiesas pērnā gada 31. maija spriedumu, tādējādi līdz ar AT lēmumu stājas spēkā apsūdzētajam noteiktais sods - mūža ieslodzījums, konfiscējot apsūdzētajam piederošo dzīvokli Rīgā, informēja AT.

Apsūdzībā norādīts, ka apsūdzētais, iepriekš būdams sirmgalves aprūpētājs, noziegumus veicis 2017.gada 12.jūnija naktī, pa atvērtu virtuves logu ierāpjoties 84 gadus vecās sievietes dzīvoklī Rīgā, Jaunrozes ielā.

AT lēmumā atzīst, ka apelācijas instances tiesa pretēji aizstāvja kasācijas sūdzībā norādītajam ir pamatojusi, kādēļ tā par slepkavības izdarīšanu noteikusi apsūdzētajam pamatsodu - mūža ieslodzījumu - un piemērojusi papildsodu - mantas konfiskāciju.

Apelācijas instances tiesa secinājusi, ka apsūdzētais ir sabiedrībai bīstama personība ar augstu noziedzīgo nodarījumu recidīva risku, kura no sabiedrības drošības viedokļa nav piemērota dzīvošanai sabiedrībā. Tiesa norādījusi, ka apsūdzētais, būdams jau iepriekš sodīts par slepkavību, no jauna izdarījis slepkavību trīs atbildību pastiprinošos apstākļos, apsūdzētā rīcība pret bojāgājušo bijusi īpaši nežēlīga, turklāt noziedzīgais nodarījums vērsts pret 84 gadus vecu sirmgalvi, kuras sociālo aprūpi apsūdzētais iepriekš bija veicis.

AT lēmumā norāda, ka tam nav pamata apšaubīt apelācijas instances tiesas atzinumus daļā par piespriesto mantas konfiskāciju. Tiesa ir izvērtējusi noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas apstākļus, atzīstot, ka noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas veids vērtējams kā īpaši nežēlīgs, turklāt viens no apsūdzētā motīviem noslepkavot cietušo bija saistīts ar mantkārību.

Lietai ir slēgtas lietas statuss.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu