Krievijas Ārpolitikas padomes locekļi iebilst pret Krievijas "preventīvo kodoltriecienu"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ID1974/Shutterstock

Krievijas Ārējās un aizsardzības politikas sabiedriskās padome 13. jūlijā izplatīja paziņojumu, kurā iebilst pret Krievijas "preventīvo kodoltriecienu", vēsta medijs "Meduza".

Saskaņā ar paziņojumu, kas ir parakstītāju viedoklis, nevis padomes nostāja, Krievijā arvien vairāk izplatās ideja par kodoltrieciena uzsākšanu militāru neveiksmju gadījumā Ukrainā.

Dokumenta autori uzskata, ka šādi "emocionāli izteikumi" ir nepieņemami, jo tie veido noskaņojumu Krievijas sabiedrībā, kas varot mudināt "pieņemt katastrofālus lēmumus".

Iepriekš ziņots, ka Valdaja diskusiju kluba Ārējās un aizsardzības politikas padomes goda priekšsēdētājs Sergejs Karaganovs sacīja, ka Krievijai būtu jāveic preventīvs kodoltrieciens pa Eiropas Savienības (ES) valstīm.

Viņš arī ir Nacionālās pētniecības universitātes Augstākās ekonomikas skolas pasaules ekonomikas un politikas fakultātes zinātniskais vadītājs.

Savā rakstā Karaganovs skaidroja, ka jebkurš iznākums karā Ukrainā Krieviju neapmierināšot, ja vien netikšot "salauzta Rietumu griba atbalstīt Kijivas huntu".

"Rupji izsakoties, nepieciešams, lai Rietumi vienkārši atsienas un netraucē Krievijai un pasaulei virzīties uz priekšu," raksta Karaganovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu