Apkopojums Lucavsalā krāšņi aizvadīts mūzikas festivāls "Positivus"

Foto: Juris Lisovs / TVNET
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Noslēdzies populārās mūzikas festivāls "Positivus", kas norisinājās 14. un 15. jūlijā. Pasākuma rīkotāju ieskatā, īpaša uzmanība festivālā bija veltāma diviem māksliniekiem - hiphopa producentam, autoram un dīdžejam "Metro Boomin", kura jaunākais albums ir viens no klausītākajiem pasaulē, kā arī solistam un dziesmu autoram Semam Smitam. "Apollo.lv" piedāvā apkopojumu par festivālu.

Festivāla pirmā diena

Festivāla pirmajā dienā uz galvenās skatuves - "LMT Stage" - uzstājās "Emotional Oranges", "EarthGang", "J.I.D" un "Metro Boomin". Savukārt uz "Positivus" otras lielākās skatuves - "Lāčplēsis Stage" - uzstājās "Bel Tempo", Elīza Legzdiņa, "Banda Banda", Tomijs Kešs un Miks Galvanovskis.

Foto: Lucavsalā notiek gatavošanās festivālam "Positivus 2023"

Uz "Evolution Stage" piektdien uzstājās "Grēta", "MC Apšaude", "Marko & Hotte", "Patrisha", "Vēstnieks", "Laika suns" un "Aminata". Pagājušā festivāla viena no populārākajām zonām bija "Jim Beam Silent Disco".

Foto: Labumi festivāla “Positivus” tirdziņā

Tajā uzstājās "DJ Reinis Kārlis Rutkis", "DJ Kārlis Zariņš", "DJ Inga Zeile", "DJ Artūrs Pudāns", "DJ Kārlis Ķilkuts" un "DJ All-viss". Tāpat festivālā bija "Comedy Latvia" "stand-up" komiķu priekšnesumi.

Foto: Pirmie apmeklētāji ieņem festivāla teritoriju

Savukārt sestdien uz "LMT Stage" kāps "Gustavo", "alt-J" un Smits, bet uz "Lāčplēsis Stage" uzstājās "Martas asinis", "Wiesulis", "Anna B Savage", "Sleaford Mods" un "Little Big". Sestdien uz "Evolution Stage" uzstājās "Perestroika", "Vultura", "Hunn", "I Mean Love", "Zeļģis", "Fiņķis" un "Mauku sencis & Grandmaster Neons".

Foto: Pašmāju reperi iegriež pamatīgu ballīti "Positivus" teritorijā

Savukārt zonā "Jim Beam Silten Disco" mūziku atskaņos "DJ Reinis Kārlis Rutkis", "DJ Inga Zeile", "DJ Artūrs Pudāns", "DJ Rojs Rodžers", "DJ Kārlis Zariņš", "DJ Rudd" un "DJ Aspirīns". Arī festivāla noslēdzošajā dienā festivāla apmeklētājus izklaidēs "Comedy Latvia" "stand-up" komiķi.

"Perestroika" bundzinieks stāsta par aizvadīto nakti iecirknī

Grupas "Perestroika" bundzinieks Aleksandrs Barons stāsta, ka viņš piektdien aizturēts uzreiz pēc ierašanās festivāla teritorijā, mūziķiem paredzētajā autostāvvietā.

Policijas suns sajutis neatļautas vielas klātbūtni Aleksandra auto, un pēc pārmeklēšanas tas izrādījies recepšu medikaments – ritalīns (methylphenidati hydrochloridum), kura sastāvā ir mērens daudzums amfetamīna. Tomēr policija nolēmusi mūziķi aizturēt.

Video: Piektdien aizturētais grupas "Perestroika" bundzinieks atgriežas brīvībā tieši uz savas grupas uzstāšanos

Ar hiphopa zvaigznes Metro Boomin uzstāšanos izskanēja "Positivus" pirmā diena

"Positivus" pirmās dienas galvenais mākslinieks bija Metro Boomin.

Foto: Metro Boomin

Metro Boomin, kurš radījis savu unikālo "dark" skanējuma raksturu ir daudzu superzvaigžņu hitu autors un producents, bet līdztekus uz skatuves uzstājas arī pats un izdod savu mūziku ar iespaidīgu vokālistu piedalīšanos.

Foto: "Positivus 2023" festivāla pirmās dienas atskats

The Weeknd, 21 Savage, Future, Drake, Travis Scott, A$AP Rocky, Nicki Minaj, Post Melone, Wiz Khalif ir ļoti maza daļa no tā zvaigžņu saraksta, kuru ierakstus viņš producē un kuri piedalās arī Metro Boomin albumos.

Gustavo uzstāšanās

Šogad vienīgais Latvijas mūziķis, kas uzstājas uz festivāla lielākās skatuves ir reperis Gustavo.

Foto: Gustavo koncerts

M*Sencis un Grandmasters Neons atbild RD, kas viņu dēļ apšaubīja "Positivus" finansēšanu

Sestdienas, 15. jūlija, vakarā festivālā "Positivus" hiphoperu M*Senča & Grandmastera Neona uzstāšanās laikā, abi mākslinieki komentēja Rīgas domes (RD) sēdē izskanējušo viedokli par viņiem, kad RD lēma par budžeta piešķiršanu festivāla organizatoriem.

Sems Smits ar grandiozu šovu noslēdz festivālu "Positivus"

Sestdien, 15. jūlijā, ar vērienīgu britu mūziķa Sema Smita koncertšovu noslēdzies festivāls "Posituvus".

Foto: Sems Smits

Foto: "Positivus" otrās dienas atskats

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu