Kā romāns ar skolotāju mainīja kāda puiša dzīvi uz visiem laikiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SmLyubov/Shutterstock

Viņai ir 35. Viņam 17. Viņa ir viņa spāņu valodas skolotāja vidusskolā. Viņiem ir kaislīgs romāns. 

Medijs "The Guardian" publicējis fragmentu no tikko publicētajiem memuāriem, kuru autors izvēlējies pseidonīmu Džo Gibsons. 1991. gadā starp autoru un viņa skolotāju sākās romāns, kas beidzās ar laulību, diviem bērniem un šķiršanos. Kurš kuru paveda? Kurš ir vainīgs? Vai kāds vispār ir vainīgs?

Memuāru autors atzīst, ka pēc straujajiem dzīves notikumiem viņš šobrīd iet cauri pusmūža krīzei - apmēram 20 gadus agrāk, nekā tas parasti notiek ar vīriešiem. Viņš izvācies no ģimenes mājas, dzīvo pie drauga uz laivas un cenšas analizēt situāciju. Pēc īsa situācijas izklāsta draugs ir šokā.

Memuāru autora draugs saka: "Ja tas notiktu šodien, būtu iesaistīta policija, advokāti un būtu tiesa. Tas ir noziedzīgs nodarījums. Paskatieties uz cenu, kas tev jāmaksā. Nav brīnums, ka neesi ticis tam pāri. Tā bija ļaunprātīga izmantošana, vecīt."

Vai tiešām? Memuāru autors nav tik drošs par to: "Liecies mierā. Es ļāvu tam notikt. Lai dejotu tango, vajag divus."

Autora draugs ir nelokāmi pārliecināts: "Šajā gadījumā tas nav galvenais. Viņai bija 35. Tev bija 17. Tu biji bērns."

Kā tas viss sākās? Tā kā jaunietim, sauksim viņu par Gibsonu, radās iespēja mācīties elitārā vidusskolā, kas atradās tālu no mājām, viņš dzīvoja pie ģimenes draugiem. Dzīve kļuva brīvāka. Turklāt mājās negāja labi - vecāki šķīrās, un tas lauza jaunieša sirdi. 

Gibsons bija iejutusies jaunajā miteklī, vidusskolā atradis draugus. Lielākoties sarunas bija par meitenēm un to, vai labāk doties studēt uz Oksfordu vai Kembridžu. Taču pastāstīt pa vecāku šķiršanos draugiem nav viegli. Un tad... 

Kādā krogā pie skolas Gibsons nejauši satiek jauno, bezgala jauko spāņu valodas skolotāju. Kad viņš viņai izkrata sirdi par vecāku šķiršanos, stāsts sākas. 

Kādu dienu P jaunkundze, kā memuāru sākumā autors sauc skolotāju, lūdz, lai Gibsons ierodas palīdzēt viņai sakārtot klasi. Pēc tam skolotāja uzaicina viņu uz savu dzīvokli, lai iedzertu vīnu. Pēc dažām nedēļām sācies kaislīgs romāns ar daudz, daudz seksa. Pēc kopā pavadītajām naktīm ļoti jāuzmanās, lai puiša klasesbiedri vai citi skolotāji viņus nepieķer.

Mēnešiem ritot, attiecības Gibsonam kļūst būt pārāk smagas. Kā raksta autors, skolotāja bieži liek Gibsonam justies nevērtīgam un bērnišķīgam. Tomēr viņš ir kā traks pēc viņas, un vilkme ir abpusēja. Pat tad, kad skolotāja paliek stāvoklī un veic abortu, savstarpējā vilkme nebeidzas, un romāns turpinās. 

Kad Gibsons izlemj, ka pēc vidusskolas vēlas iestāties Oksfordā un pastāsta to blakus guļošajai kailajai P jaunkundzei, viņas pirmais jautājums ir: "Bet kā tad būs ar mani?" 

Šis ir klasisks brīdis, kad neatļauti un slepeni sakari sāk brukt un jukt. Bet ne šajā gadījumā. Skolotāja uzstāj, ka viņiem jāsaderinās. Gibsons piekrīt un par saviem iekrājumiem - apmēram 800 mārciņām - nopērk saderināšanās gredzenu. Skolā P jaunkundze kolēģiem izdomā pasaciņu par savu spāņu draugu, kurš atgriezies viņas dzīvē un viņu bildinājis.

Vai romānu tiešām neviens nepamanīja? Protams, pamanīja. Bija mājieni, bija dažas sarunas ar direktoru - un viss. Kā iespējams, ka P jaunkundze turpināja strādāt par skolotāju vidusskolā? Kā Gibsons skaidro memuāros, tikai sākot no 2000. gada skolotājam bija aizliegts būt seksuālās attiecībās ar 16 vai 17 gadus vecu skolēnu.

Pēc vidusskolas Gibsons būtu gribējis paņemt gadu brīvu, kā pieņemts. Taču viņa saderinātā spāņu valodas skolotāja P jaunkundze tā nav ar mieru. Tā nu Gibsons uzreiz iestājas kādā citā universitātē. Pēc pirmā kursa P jaunkundzei piedzimst bērns, un Gibsons ar ratiņiem dodas uz savu veco skolu, lai P jaunkundze, kura tur joprojām strādā par spāņu valodas skolotāju, starpbrīdī var mazuli pabarot. Gibsona skolotāji un vecāko klašu skolēni blenž uz Gibsonu ar ratiņiem. Daudzi smīkņā. Daļa bijušo skolotāju neatņem Gibsona sveicienu. 

Pēc trīs gadiem Gibsons ir pabeidzis universitāti, P jaunkundze kļuvusi par viņa sievu, viņiem ir divi bērni, un P jaunkundze un viņas māte Gibsonu mudina pelnīt naudu, arvien vairāk naudas. Kopdzīve ilgi nevelkas, un, lūk, viņš dzīvo pie sava drauga uz laivas, piedzīvo pusmūža krīzi 25 gadu vecumā un prāto: kas tas vispār bija? 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu