Nākamnedēļ Rinkēvičs dosies oficiālā vizītē uz Viļņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien, 19. jūlijā, dosies oficiālā vizītē uz Viļņu, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Vizītes laikā Rinkēvičs tiksies ar Lietuvas prezidentu Gitanu Nausēdu un Lietuvas parlamenta priekšsēdētāju Viktoriju Čmilīti-Nilsenu.

Paredzēts, ka tikšanās laikā tiks pārrunāti NATO Viļņas samitā pieņemtie lēmumi un Baltijas reģiona drošība, enerģētikas drošības jautājumi, kā arī Latvijas un Lietuvas sadarbības stiprināšanas iespējas.

Jau vēstīts, ka Rinkēvičs savā pirmajā ārvalstu vizītē 10.jūlijā devās uz Igaunijas galvaspilsētu Tallinu, kur tikās ar Igaunijas prezidentu Alaru Karisu, premjerministri Kaju Kallasu, parlamenta priekšsēdētāju Lauri Husaru un ārlietu ministru Margusu Cahknu.

LETA jau rakstīja, ka 11. un 12.jūlijā Viļņā notika NATO samits, kurā galvenā uzmanība tika pievērsta alianses reakcijai uz Krievijas uzsākto karu pret Ukrainu un Kijivas vēlmei kļūt par NATO dalībvalsti.

Vienlaikus samita dienaskārtībā bija arī jauno reģionālo aizsardzības plānu pieņemšana un Zviedrijas uzņemšana aliansē, kā arī dalībvalstu aizsardzības izdevumu palielināšana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu