VIDEO Spītējot lietusgāzēm, noskaidroti visi Latvijas kausa futbolā ceturtdaļfinālisti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

"Liepājas", "Audas" un RFS vienības svētdien "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa astotdaļfinālā uzvarēja mačos ar virslīgas komandu dalību un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Visspraigāk aizritēja mačs, kurā "Liepāja" viesos pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti 2:2 (2:1) ar "Metta" komandu, bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā uzvarēja ar 4:3.

Jau trešajā minūtē rīdziniekus vadībā izvirzīja Takaja Sasaki, bet puslaika beigu fāzē liepājniekiem divus vārtus guva Roberts Meļķis. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Bruno Melnis panāca 2:2 un, nenoskaidrojot uzvarētāju 90 minūtēs, mačs turpinājās papildlaikā, kurā vārti netika gūti.

Sekoja 11 metru sitienu sērija, kuras ievadā Melnis trāpīja pa vārtu konstrukciju. Nākamie sitieni abu komandu izpildījumā bija precīzi līdz Kārlis Vilnis savējo nerealizēja, "Metta" komandai zaudējot ar 3:4.

Pēc spēles līdzjutējs un Latvijas futbola entuziasts Edmunds dalījās savās atziņās vietnē "Twitter", atzīmējot, ka spēle īpaši paliks atmiņā skatītājiem lietus dēļ. 

Atbildē platformas lietotāja Iveta Zviedre padalījās ar video, kurā redzamas pamatīga lietusgāze futbola laukumā.

Tikmēr 120 minūtes ceturtdaļfināla sasniegšanai bija nepieciešams pašreizējai kausa glabātājai "Audai", kas viesos pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar "Daugavpili", bet papildlaikā guva vēl trīs vārtus un spēli uzvarēja ar 4:1.

"Auda" no otrās minūtes atradās vadībā, jo Manjumovs Ačols guva agrus vārtus, taču 63.minūtē 1:1 panāca Dāvis Cucurs. Papildlaikā viesiem vārtus guva Režinaldu Ramiriss, Oskars Rubenis un Bakari Manē.

Daudz vieglāks ceļš uz ceturtdaļfinālu bija RFS futbolistiem, kuri izbraukumā ar rezultātu 3:0 (1:0) pārspēja "Jelgavu".

Ar 11 metru soda sitienu rīdziniekus 11. minūtē vadībā izvirzīja Jānis Ikaunieks, kurš otrā puslaika sākumā asistēja Izmaēla Diomandē vārtu guvumā. 3:0 otrā puslaika kompensācijas laikā panāca Andrejs Iličs, kuram debijas mačā RFS rindas rezultatīvi piespēlēja Daniels Ontužāns.

Pirms tam "Riga" komanda ar rezultātu 5:0 (3:0) uzvarēja futbola komūnas "Pa pāris kausiem" komandu PPK/"Betsafe", kas spēlē pēc spēka trešajā līgā.

Sestdien "Valmiera" savā laukumā ar 2:0 pieveica Salaspils "Super Nova", pēc spēka otrās līgas (ONL) vienība "JDFS Alberts" Jēkabpilī ar 6:0 sagrāva pēc spēka trešās līgas komandu "Jēkabpils", vēl vienā pēc spēka otrās un trešās līgas komandu duelī līgu augstāk spēlējošā "Beitar" viesos ar 1:0 pieveica "Mārupi", bet virslīgas klubs "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā ar 3:1 pieveica ONL komandu "Olaine".

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 39 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 13 dažādas vienības.

Pērn pirmoreiz vēsturē Latvijas kausu izcīnīja "Auda", kas finālā ar 1:0 uzvarēja RFS.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu