"Citadele" vērtēs alternatīvas turpmākajai stratēģijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
AS "Citadele banka".
AS "Citadele banka". Foto: Paula Čurkste/LETA

Banka "Citadele" vērtēs alternatīvas turpmākajai stratēģijai, tostarp arī akciju sākotnējo publisko piedāvājumu, teikts bankas sniegtajā paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Bankā norāda, ka ir pienācis piemērots brīdis turpmāko stratēģisko alternatīvu izvērtēšanai.

"Šī stratēģiskā procesa ietvaros banka "Citadele" izvērtēs visas alternatīvas, kas pievienotu vērtību bankas akcionāriem un klientiem. Šādi risinājumi varētu ietvert bankas akciju sākotnējo publisko piedāvājumu, kā arī citus iespējamos stratēģiskos darījumus, tajā skaitā uzņēmumu apvienošanu vai pārdošanu," teikts paziņojumā, vienlaikus uzsverot, ka banka neuzņemas sniegt turpmākus paziņojumus par stratēģisko alternatīvu izvērtēšanu.

Pēc paziņojumā minētā, banka nav noteikusi termiņu, līdz kuram plānots pabeigt stratēģisko alternatīvu izvērtēšanu.

Banka "Citadele" ir piesaistījusi starptautiski atzītus ārējos finanšu konsultantus stratēģisko alternatīvu izvērtēšanai.

Tāpat bankas paziņojumā norādīts, ka banka "Citadele" pēdējo gadu laikā ir veiksmīgi attīstījusies par modernu banku Baltijā, īstenojot stratēģiju, kas balstīta uz inovatīviem digitālajiem risinājumiem.

Jau ziņots, ka bankas "Citadele" auditētā peļņa 2022.gadā bija 42,183 miljoni eiro, kas ir par 42,3% vairāk nekā 2021.gadā. Bankas aktīvi 2022.gada beigās bija 5,12 miljardu eiro apmērā.

Bankas akcionāri ir ASV investīciju kompānijas "Ripplewood" meitaskompānija "RA Citadele Holdings LLC" un starptautisku investoru grupa (75% plus viena akcija), kā arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (25% mīnus viena akcija).

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2022.gada beigās bija trešā lielākā banka Latvijā. Bankas obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu