Amatā atjauno Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersonas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersonas - direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods
Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersonas - direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods Foto: Zane Bitere / LETA

Pēc disciplinārlietas izbeigšanas no 18. jūlija amatā atjaunota Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersonas - direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods un Satiksmes infrastruktūras pārvaldes priekšnieks Andrejs Urtāns.

Pret Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersonām sāktā disciplinārlieta beigusies bez rezultāta, un amatpersonas atjaunos amatā, iepriekš preses konferencē informēja Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange.

Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija informējusi, ka divos iespējamos pārkāpumos nevar pieņemt lēmumu par disciplinārsoda piemērošanu, jo nepieciešama papildus lietas apstākļu izvērtēšana, kas nav šīs komisijas kompetencē.

Savukārt vienā no konstatētajiem pārkāpumiem - par iesēdumu izlīdzināšanu - komisija uzskata, ka departaments veic pietiekamu uzskaiti un ieklātā materiāla daudzumu spēj fiksēt.

Ņemot vērā iepriekš minēto, Lange pieņēmis lēmumu par Vaivoda un Urtāna atjaunošanu amatā.

Kā ziņots, Vaivods un Urtāns ar Langes rīkojumu no amata uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku tika atstādināti 16.jūnijā.

Amatpersonas atstādinātas pēc trauksmes cēlēja ziņojuma saņemšanas, kas gan vēlāk tika nosaukts par anonīmu ziņojumu, un tam sekojošas dienesta pārbaudes. Pārbaudes laikā esot konstatēti būtiski pārkāpumi, kas liecina par prettiesisku un nesaimniecisku rīcību departamenta veiktajos ielu asfalta seguma atjaunošanas darbos.

Šis jautājums izgaismoja nesaskaņas starp koalīcijas partneriem "Jauno vienotību" un "Par/Progresīvie", pusēm atšķiroties viedokļiem, kam būtu jāizmeklē iespējamie pārkāpumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu