Medijs: Graudiņa/Samoilova izlaidīs gaidāmo Kanādas "Elite 16" turnīru

LETA
Tīna Graudiņa (no labās) un Anastasija Samoilova
Tīna Graudiņa (no labās) un Anastasija Samoilova Foto: FIVB

Latvijas vadošais dāmu pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova nedosies uz jaunnedēļ Kanādas pilsētā Monreālā notiekošo pludmales volejbola profesionālās tūres jeb "Beach Pro Tour" (BPT) "Elite 16" sērijas turnīru, ziņo portāls "sportacentrs.com".

Kā galvenais iemesls posma izlaišanai ir Samoilovas sāpošais ceļgals, kā arī nelielas problēmas ar plecu. Komanda pieņēmusi lēmumu turnīru Kanādā izlaist, lai labāk sagatavotos Eiropas čempionātam, kas augusta ievadā norisināsies Vīnē.

Jau vēstīts, ka jūlija sākumā Graudiņa/Samoilova ierindojās devītajā vietā "Elite 16" turnīrā, kas norisinājās Šveices pilsētā Gštādē. Šo sacensību laikā Samoilova sajutusi sāpes, kas liegušas komandai parādīt labāko sniegumu.

"Sezona ir ļoti gara. Trenējamies jau kopš novembra, turnīru apritē esam kopš gada sākuma, tāpēc nav viegli noturēties optimālā sportiskā formā. Slodzes ir lielas, ķermenim jādod neliela atelpas pauze," pastāstīja Samoilova. "Esam nolēmušas nedoties uz Kanādu, iziet rehabilitāciju, lai labāk sagatavotos sezonas otrajai pusei."

Nākamais turnīrs, kur duets plāno startēt ir Eiropas čempionāts. Tas no 2.līdz 6.augustam norisināsies Austrijas galvaspilsētā Vīnē. Graudiņa un Samoilova būs Latvijas vienīgās pārstāves šajā turnīrā. Latvijas komandai būs jāaizstāv pirms gada izcīnītais Eiropas čempionu tituls.

Divkārtējās čempiones Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova startēs G grupā, kur tika ielozētas polietes Jagoda Gruščinska/Aleksandra Vahoviča, čehietes Marketa Slukova/Helēna Havelkova un ukrainietes Valentīna Davidova/Jevgeņija Bajeva.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu