Kremlis: Daļēji atjaunota satiksme uz Krimas tilta. Uzbrukumi Odesai bija atbildes trieciens

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krimas tilta remontdarbi
Krimas tilta remontdarbi Foto: EPA/Scanpix

Kremlis paziņojis, ka uz tilta, kas savieno Krieviju ar Krimu, ir daļēji atjaunota satiksme dienu pēc tam, kad tas ticis saspridzināts, vēsta BBC.

Transportlīdzekļi var izmantot vienu tilta joslu pāri Kerčas šaurumam, sacīja amatpersonas, paziņojumam pievienojot videoklipus.

Uzbrukumā tiltam, kurā Krievija vainoja Ukrainas bezpilota lidaparātus, gājis bojā atpūtnieku pāris un ievainota viņu meita.

Nosodot uzbrukumu tiltam kā teroraktu pret ļoti svarīgu transporta savienojumu, kara noziedznieks Vladimirs Putins solījis, ka Krievija nepaliks atbildi parādā.

Pēc šī nosodījuma vairākas Ukrainas teritorijas naktī pāršalca Krievijas raķešu vilnis, tostarp Odesas ostu, un raķešu atlūzas nodarīja postījumus gan ostas teritorijai, gan privātmājām, ziņo Ukrainas valsts pārvalde.

Krievijas Aizsardzības ministrija atklāja, ka tas ir "atbildes trieciens", un apgalvoja, ka raķetes trāpījušas vietās, ko kurām ukraiņi, iespējams, plānojuši uzbrukumu Kerčas tiltam, vēsta Krievijas ziņu aģentūra "Interfax". Šis apgalvojums nav apstiprināts.

Krievijas premjerministra vietnieks Marats Husnuļins iepriekš ievietojis video ar Krimas tiltu, kurā redzams, kā naktī to šķērso automašīnas. Viņš sacīja, ka cer, ka divvirzienu satiksme varētu tikt atjaunota līdz septembra vidum.

Krievijas Transporta ministrija norādījusi, ka uzbrukumā tilta balsti nav bojāti, jo tika pārrauts tilta laidums.

Kā ziņots, naktī uz pirmdienu pēc vairākiem sprādzieniem iegruvis vismaz viens Krimas tilta laidums, un satiksme pa tiltu pilnībā apturēta.

Krimas jeb tā dēvētais Kerčas tilts tika bojāts jau 2022. gada oktobrī, kad uz tā eksplodēja ar sprāgstvielām piekrauta kravas automašīna, sagraujot divus laidumus. Toreiz bojāts tika arī blakus esošais dzelzceļa tilts.

Krievijas varasiestādes apgalvoja, ka tas bijis Ukrainas armijas uzbrukums, taču Kijiva to vismaz oficiāli noliegusi.

Savukārt avoti bruņoto spēku rindās tīmekļa izdevumam "Ukrainska Pravda" pavēstījuši, ka tilts sagrauts Ukrainas Drošības dienesta (SBU) un tās karaflotes operācijas rezultātā.

SBU priekšsēdētājs Vasiļs Maļuks jau iepriekš norādījis, ka Krimas tilts ir leģitīms militārs mērķis un ka pēc kara viņš pastāstīšot par unikālām slepenām operācijām, ko veikuši ukraiņu izlūkdienesti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu