"Protams, būs atbilde." Putins sasaucis sanāksmi par Krimas tilta spridzināšanu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kara noziedznieks Vladimirs Putins.
Kara noziedznieks Vladimirs Putins. Foto: AP/Scanpix

Krievijas diktators Vladimirs Putins pirmdien, 17. jūlijā, rīkoja atklātu tikšanos ar ministriem un reģionu gubernatoriem par sprādzienu uz tilta, kas savieno okupēto Krimas pussalu ar Krieviju, vēsta neatkarīgais medijs "Meduza". 

Sanāksmi pārraidīja valstij piederošais televīzijas ziņu tīkls "Rossija 24" un Kremļa īpašais kanāls.

Sanāksmes atklāšanā Putins sacīja, ka gaida ieteikumus drošības uzlabošanai uz tilta. Viņš arī uzdeva FSB un Krievijas Izmeklēšanas komitejai "detalizēti izstrādāt notikušo".

Putins notikušo nosauca par "Kijivas režīma teroristu uzbrukumu" un "bezjēdzīgu noziegumu", piebilstot, ka tilts "ilgu laiku nav izmantots" militārajam transportam.

"No Krievijas, protams, būs atbilde. Aizsardzības ministrija gatavo priekšlikumus," sacīja Putins.

Premjerministra vietnieks Marats Husnuļins sacīja Putinam, ka tilta balsta balsti nav bojāti, taču viens brauktuves posms ir nopostīts un to nevar salabot.

Husnuļins sacīja, ka automašīnu satiksme vienā virzienā, visticamāk, tiks atsākta līdz dienas beigām. Viņš lēsa, ka divvirzienu satiksme vienā tilta pusē atsāksies līdz 15. septembrim, bet otrā pusē – novembrī.

Foto: 17. jūlijs. Uzspridzināts Krimas tilts

Kā ziņots, naktī uz pirmdienu pēc vairākiem sprādzieniem iegruvis vismaz viens Krimas tilta laidums, un satiksme pa tiltu pilnībā apturēta.

Krimas jeb tā dēvētais Kerčas tilts tika bojāts jau 2022. gada oktobrī, kad uz tā eksplodēja ar sprāgstvielām piekrauta kravas automašīna, sagraujot divus laidumus. Toreiz bojāts tika arī blakus esošais dzelzceļa tilts.

Krievijas varasiestādes apgalvoja, ka tas bijis Ukrainas armijas uzbrukums, taču Kijiva to vismaz oficiāli noliegusi.

Savukārt avoti bruņoto spēku rindās tīmekļa izdevumam "Ukrainska Pravda" pavēstījuši, ka tilts sagrauts Ukrainas Drošības dienesta (SBU) un tās karaflotes operācijas rezultātā.

SBU priekšsēdētājs Vasiļs Maļuks jau iepriekš norādījis, ka Krimas tilts ir leģitīms militārs mērķis un ka pēc kara viņš pastāstīšot par unikālām slepenām operācijām, ko veikuši ukraiņu izlūkdienesti.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu