Krievijas armijā ar varu iesauktais olimpiskais medaļnieks Fedotovs pirmo reizi gada laikā komentējis notikušo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ivans Fedotovs
Ivans Fedotovs Foto: AP/Scanpix

Krievijas hokeja vārtsargs Ivans Fedotovs sarunā ar medijiem Maskavas CSKA kluba preses konferencē pirmo reizi pastāstījis par dienestu Krievijas armijā.

Aizvadītā gada vasarā Fedotovs gatavojās pievienoties Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Filadelfijas "Flyers", kas viņu izvēlējās 2015. gada draftā. Tā vietā viņš Sanktpēterburgā tika arestēts brīdī, kad devās prom no trenažieru zāles.

Fedotovs, kurš 2021. gada olimpiskajās spēlēs palīdzēja Krievijas olimpiskās komitejas (KOK) komandai izcīnīt sudraba godalgu, piespiedu kārtā tika iesaukts armijā. Kopš tā laika publiskajā telpā par viņu informācija neizskanēja.

Tagad pats vārtu vīrs beidzot ir nācis klajā ar komentāriem par notikušo. Sarunā ar medijiem viņš uz jautājumiem par Maskavas CSKA "pirkstu" viņa arestā un iespējām izvairīties no dienesta atbild izvairīgi.

"Vienalga, kurš bija pie vainas. Es nodienēju gadu un brīvajā laikā centos nodarboties ar hokeju. Mēs ejam tālāk. Nav jēgas to tagad apspriest," sacījis Fedotovs.

Tāpat vienam no KOK 2021. gada izlases vilcējspēkiem tika uzdots jautājums par viņa laiku armijā. Hokejists norādīja, ka dienesta laikā skaitījis dienas...

"Kā gan var justies cilvēks, kurš ir pieradis pie hokeja, bet tagad viņam jāmaršē? Nekā. Es skaitīju dienas. Es kalendārā aizkrāsoju dienas. Gaidīju un cerēju, ka agrāk vai vēlāk tas beigsies. Vai nu tu izpeldi ar paceltu galvu, vai arī noslīksti," norādījis vārtu vīrs.

Tiesības uz Fedotovu NHL joprojām pieder "Flyers", bet maz ticams, ka viņš tiks pie iespējas doties otrpus okeānam. Vismaz nākamajā sezonā viņš karjeru turpinās Maskavas CSKA rindās. Viņš atklāja, ka dienesta laikā esot drīkstējis uzturēt kontaktu tikai ar radiniekiem, līdz ar to komunikācijas ar "Flyers" neesot bijis.

2021. gada olimpiskajās spēlēs Fedotovs KOK vienības vārtos aizvadīja sešus mačus, vidēji atvairot 94,3% pretinieku metienu un zaudējot 1,61 ripu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu