Čehu hokeja uzbrucējs atteicies no savas pilsonības, lai spēlētu KHL

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Bijušais Čehijas jaunatnes izlašu hokejists Ostaps Safins pieņēmis Krievijas pilsonību un startēs Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), vēsta čehu medijs "Hokej".

Safins pērn pēc piecām AHL un ECHL pavadītām sezonām otrpus okeānam atgriezās savā jaunatnes klubā Prāgas "Sparta", bet tagad ir lēmis par labu karjeras turpinājumam KHL.

"Sparta" ģenerālmenedžeris Jaroslavs Hlinka sarunā ar "Hokej" norādīja, ka komanda ar Safinu sezonas gaitā vienojusies par līgumu arī uz nākamo gadu: "Diemžēl viņš pieņēma lēmumu pamest komandu. Mēs viņu nevarējām atturēt no šāda lēmuma."

Safins karjeru turpinās KHL klubā Toljati Lada, kas Krievijas hokeja augstākajā līmenī atgriezīsies pēc piecu gadu pauzes. 24 gadus vecais čehu hokejists ir nolēmis atteikties arī no savas pilsonības. Kā publiskā paziņojumā norādījis "Lada" ģenerālmenedžeris Rafiks Jakubovs, Safins drīzumā nokārtošot Krievijas pilsonību.

Šāds lēmums, visticamāk, pieņemts tikai un vienīgi finansiālu apsvērumu dēļ, jo KHL leģionāru limitu ir samazinājusi līdz trīs ārvalstu spēlētājiem katrā komandā.

Safins savas karjeras laikā pārstāvējis vairākas Čehijas jaunatnes izlases, bet pieaugušo valstsvienības kreklā viņš oficiālos mačos uz ledus nav kāpis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu