Recepte mūžīgai jaunībai? Sports, diēta un 17 gadus vecā dēla asinis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Bryan Johnson/@bryanjohnson_/Instagram

45 gadus vecais amerikāņu miljardieris Braiens Džonsons pret novecošanu cīnās pavisam unikālā veidā – pārlejot sava 17 gadus vecā dēla asinis. Tas esot sava veida eksperiments, ar kura rezultātiem viņš dalās publiski. 

Pēc dēla asiņu devas saņemšanas viņš savas asinis esot pārlējis arī savam 70 gadus vecajam tēvam. Paralēli viņš ievēro ievēro speciālas diētas un sporto. Kas no tā visa sagaidāms?

Mērķis ir atgūt trīsdesmitgadnieka izskatu un sparu. Vai pat "novecot atpakaļgaitā".

Eksperiments ar nosaukumu "Project Blueprint", kura ietvaros tika veikta asiņu pārliešana, tehnoloģiju magnātam izmaksā vairāk nekā 2 miljonus ASV dolāru gadā. 

Džonsons kļuva par sociālo mediju sensāciju šā gada sākumā pēc paziņojuma, ka viņa mērķis ir panākt, lai visi viņa galvenie orgāni, tostarp viņa smadzenes, aknas, nieres, zobi, āda, mati, dzimumloceklis un zarnas, darbotos kā 18 gadus vecam jaunietim.

Nesen gan, runājot tieši par asiņu pārliešanu, Braiens paziņojis, ka "ar šo metodi vairs neaizraušos," norādot, ka metode sevi neattaisno.

"Biomarķieru vērtējums neuzrādīja nekādu labumu. Jauna plazmas apmaiņa var būt noderīga bioloģiski vecākām populācijām vai noteiktos apstākļos. Manā gadījumā nekādi ieguvumi netiek pievienoti maniem esošajiem pasākumiem. Mana tēva asins rezultāti joprojām tiek gaidīti," viņš rakstīja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu