Ģimenes drāma: draudu vēstules, rozes ar nogrieztām galvām un pastmarka, kura palīdzēja atklāt patiesību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: conzorb/Shutterstock

Kad anglis Kristofers Heiss izšķīrās no sievas Emmas Heisas, viņš neiedomājās, ka īstā jautrība tikai sāksies. Bijusī sieva viņu apvainoja izsekošanā, draudu vēstuļu sūtīšanā, vardarbībā un citos noziegumos. Izmeklēšana bija ilga un piņķerīga, un tikai kāda pastmarka palīdzēja noskaidrot patiesību.

Emma Heisa policijā iesniedza kaudzēm sūdzību un ziņojumu par sava bijušā vīra izdarībām. Viņa, piemēram, apgalvoja, ka Valentīndienā saņēmusi rozes ar nogrieztām galvām un kartīti ar uzrakstu "K%$ce". 42 gadus vecā kāzu plānotāja pati sev nosūtīja vairākas draudu vēstules un īsziņas, ko uzrādīja policijai. Draudu vēstulēs bija minētas vairākas vietas, kur Heisa bijusi, un tajās teikts, ka Heisa nepārtraukti tiek vērota. To jau varēja saukt par nopietnu vajāšanu.

Viss beidzās ar to, ka Heisas bijušo vīru izmeklēšanas laikā trīs reizes apcietināja policija un viņš divas diennaktis pavadījis izmeklēšanas izolatorā. Heisam tika piespriests netuvošanās orderis bijušajai sievai. Vīrietis presei saka, ka izmeklēšana traumējusi gan viņu, gan viņa ģimeni.

Policija, izmeklējot apsūdzības, pārmeklēja Heisas māju Linkolnšīrā un atrada tur kartona kasti, pilnu ar tukšām aploksnēm. Uz aploksnēm bija uzlīmētas markas. Kāda marka bija tieši tāda pati, kā uz vairākām tā saucamajam draudu vēstulēm, ko policijai kā pierādījumu iesniedza Emma Heisa.

Eksperti veica aplokšņu un marku tiesu ekspertīzi – uz markām atradās DNS, kas liecināja, ka Heisa markas uz savām draudu vēstulēm uzlīmējusi pati.

Sākās izmeklēšana, taču Heisa visu noliedza un nāca klajā vēl ar jaunām apsūdzībām bijušajam vīram.

Policija pavadīja vairāk nekā divus gadus, apkopojot pierādījumus lietā. Izmeklēšana pamatīgi aizkavējās Covid pandēmijas dēļ.

Izmeklējot lietu, policisti pavadīja simtiem stundu, pētot videonovērošanas kameru ierakstus, un pārskatīja aptuveni 100 000 tālruņu lejupielāžu. Apsūdzētajam Heisam šie izmeklēšanas rezultāti nodrošināja alibi.

Linkolnšīras tiesas sēdē Emma Heisa galu galā bija spiesta atzīt savu vainu.

Heisas advokāts norādīja, ka viņa klientei ir garīga slimība un ka viņai bijuši lieli pārdzīvojumi sakarā ar to, ka viņas mātei tika diagnosticēts vēzis. Tomēr tiesnesis nolēma, ka Emmas Heisas noziegums prasa tūlītēju brīvības atņemšanu un piesprieda viņai divu gadu cietumsodu.

Izmeklētājs Endrjū Vudkoks no Linkolnšīras policijas medijam "Sky News" atzinis, ka Heisas nepatieso apgalvojumu dēļ iztērēti milzīgi policijas resursi un ka Heisas bijušas vīru, kuru policija arestējusi vairākas reizes, notikušais ir ietekmējis un turpina ietekmēt.

Izmeklētājs uzsver: "Šī lieta ir piemērs, kāpēc šāda veida lietu izmeklēšanai tiek veltīts tik daudz laika un resursu."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu