Ēkas atjaunošanas darbu laikā bojā gājis strādnieks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Bannafarsai_Stock/Shutterstock

Ēkas fasādes atjaunošanas darbu laikā, nokrītot no sastatnēm, vakar dzīvību zaudējis strādnieks, aģentūrai LETA apstiprināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Otrdien plkst. 12.07 mediķi saņēma izsaukumu uz notikuma vietu Ģertrūdes ielā, uz kuru ieradās divas NMPD brigādes, tai skaitā ārstu speciālistu brigāde, kuru piesaista īpaši sarežģītās un kritikās situācijās.

Notikumā vietā cietušajam tika veikti reanimācijas pasākumi, bet cilvēku glābt vairs nebija iespējams.

Savukārt Valsts darba inspekcija (VDI) otrdien, saņemot informāciju par notikušo nelaimes gadījumu darba vietā, ir sākusi nelaimes gadījuma darbā izmeklēšanu, tai skaitā veikta minētās darba vietas pārbaude un saņemts paskaidrojums no darba devēja, informēja VDI.

Pārbaudes laikā konstatēts, ka sastatnes ir uzstādītas atbilstoši likumdošanas prasībām, siets tām apkārt nav bojāts. Pēc VDI paustā, šobrīd izskatās, ka darbinieks nokritis no jumta. Darbinieks bija instruēts, individuālie aizsardzības līdzekļi - ķivere, aizsargcimdi - darbiniekam bija izsniegti.

VDI informē, ka uzņēmumam šī bija pirmā darba dienā šajā objektā - fasādes sagatavošanas darbi 1. un 2. stāva līmenī. Nekādi jumta darbi nav paredzēti, jo ēkas jumts ir nomainīts 2022. gadā.

Izmeklēšana ir sākuma stadijā, ir pieprasīti dokumenti, blakus strādājošie darbinieki tiek uzaicināti uz paskaidrojumu sniegšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu