"Vagner" sūtīs mājās visus bijušos cietumniekus. Viņi pašlaik uzturas viesnīcās pie jūras (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas algotņu bandas "Vagner" vadība nolēmusi palaist mājās visus bijušos cietumniekus, kas strādājuši grupējuma labā, ziņo neatkarīgais Krievijas medijs "Meduza".

Cits Krievijas medijs "iStories" pētījis ziņas starp algotņu radiniekiem un "Vagner" pārstāvjiem, kas sūtītas privātās sarakstēs un sarakstu grupās.

Daudzi bijušie algotņi šobrīd uzturas viesnīcās Anapas pilsētā pie Melnās jūras un gaida apžēlošanu.

Saskaņā ar "iStories' pētījuma rezultātiem, daudzi bijušie ieslodzītie apmetušies vairākās viesnīcās Vitjazevas ciematā.

Uzturēšanās uz vienu nakti maksā no 2300 līdz 7200 rubļiem (apmēram 25–80 ASV dolāru). Tika ziņots, ka aptuveni 400 "Vagner" kaujinieku pašlaik dzīvo viesnīcās un viņi netiek ielaisti ārpus viesnīcas teritorijas, kamēr viņi nav saņēmuši apžēlošanu un samaksu. Kāds radinieks stāstīja, ka daži algotņi tur atrodas divus mēnešus.

Kāda bijušā ieslodzītā radinieks rakstīja, ka dažus algotņus varētu sūtīt mājās pirms "Vagner" līguma beigām. Cits radinieks norādīja, ka bijušos cietumniekus no viesnīcām varētu izlaist pirms 29. jūlija.

Čatu grupās "Vagner" kaujinieku radinieki sūdzas, ka bijušie algotņi viesnīcās piekopj "nemierīgu dzīvesveidu".

"Viņi iet dzert, staigā apkārt, ieķīlā savas medaļas un izdzer. Viņu šeit ir tik daudz [no "Vagner"]. Viņi apkauno savus biedrus! Es personīgi redzēju divus autoostā — viņi bija pilnīgi piedzērušies. Žēl!" raksta viens čata dalībnieks.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu