VIDEO Itāliju plosa tenisa bumbiņu izmēra krusa. Cietuši vairāk nekā 100 cilvēki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Twitter" video/Jānis Tereško

Vismaz 110 cilvēki guvuši ievainojumus pēc tam, kad naktī uz trešdienu kādā reģionā Itālijas ziemeļos nolija tenisa bumbiņu lieluma krusa, ziņo CNN.

Pārsteidzošā vētrā Veneto pilsētas ielas nosējusi krusa, kuras graudu diametrs sasniedza pat 10 cm, ziņo reģiona prezidents Luka Zaia.

Ārkārtas dienesti reaģēja uz vairāk nekā 500 palīdzības izsaukumiem saistībā ar īpašuma  un miesas bojājumiem, paziņoja Veneto reģionālā civilā aizsardzība.

Strādnieki no izsistiem logiem izņēmuši stiklus un cēluši kokus un citus augus, kas vētrā tika nopietni bojāti.

"Slikto laikapstākļu vilnis pēc tam, kad tas bija skāris mūsu kalnu reģionus, tagad ir skāris arī līdzenumus, radot traumas dažiem cilvēkiem," sacīja Zaia, piebilstot, ka lielāko daļu traumu izraisīja stikla plīsumi un paslīdēšana uz krusas.

53 gadus vecs vīrietis, kurš brauca ar velosipēdu, gājis bojā vētras laikā, kad viņam uzbrauca sieva, kas viņam sekoja ar savu automašīnu, ziņoja CNN filiāle "Sky24".

Eiropā šogad ir notikušas dramatiskas laika apstākļu izmaiņas.

Itāliju, Spāniju un Grieķiju vairākas dienas ir mocījis nerimstošs karstums. Itālijas galvaspilsētā Romā otrdien sasniegts jauns temperatūras rekords – 41 grāds pēc Celsija.

Itālijas Meteoroloģijas biedrība jaunāko karstuma vilni nosauca par Cerberu par godu trīsgalvainajam briesmonim, kas attēlots Dantes "Inferno" jeb "Ellē" kā elles vārtu sargs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu