Bijušo "Swedbank" vadītāju kompānija maina nosaukumu un ievērojami palielina pamatkapitālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Reinis Rubenis.
Reinis Rubenis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Kompānija AS "Mans uzkrājums", starp kuras dibinātājiem ir divi "Swedbank" bijušie valdes priekšsēdētāji - Reinis Rubenis un Māris Mančinskis -, kā arī citi uzņēmēji un finansisti, mainījusi nosaukumu uz AS "Vairo" un palielinājusi pamatkapitālu līdz 925 000 eiro, pavēstīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Iļja Arefjevs.

Viņš skaidroja, ka šādas darbības veiktas, turpinot gatavošanos ieguldījumu pārvaldes sabiedrības licences saņemšanai un ieguldījumu pakalpojumu sniegšanai.

Arefjevs arī atzīmēja, ka licencēšanas process var aizņemt vēl vairākas nedēļas vai pat mēnešus.

"Neraugoties uz to, ka ir vasara un laika apstākļi lutina, visas iesaistītās puses turpina intensīvi strādāt, lai jau šajā rudenī topošā ieguldījumu pārvaldes sabiedrība sāktu piedāvāt klientiem mūsu izstrādātos investīciju produktus," minēja Arefjevs.

Tāpat viņš norādīja, ka ar nosaukuma maiņu uzņēmuma dibinātāji vēlas akcentēt uzņēmuma darbības misiju un vietējo identitāti. Plašāks ieskats jaunā zīmola stāstā būs pieejams rudenī, kad uzņēmums sāks pakalpojumu sniegšanu klientiem.

Savukārt kompānijas padomes priekšsēdētājs Rubenis norādīja, ka "Vairo" sāks darbību ar pensiju otrā līmeņa plānu pārvaldību un, sasniedzot pietiekami plašu Latvijas iedzīvotāju atbalstu, kompānija turpinās attīstīt produktu klāstu.

Kompānijas pamatkapitāls iepriekš bija 105 000 eiro.

Jau vēstīts, ka kompānija reģistrēta 2023.gada aprīlī.

Tās dibinātāji ir konsultāciju uzņēmuma "Erda Group" līdzīpašniece Zane Čulkstēna, "Brain Games Publishing" līdzīpašnieks Ēriks Ciguzis, SIA "Kalnciema kvartāls" un SIA "Kalnciema iela" īpašnieks Kārlis Dambergs, Arefjevam piederošā SIA "Forte Capital", Rubenim piederošā SIA "Rubens Capital", Renāram Rūsim piederošā SIA "RR Investments", Mārim Plūmem piederošā SIA "Druvas un dravas", Mārtiņam Bandeniekam piederošā SIA "Dolcetto", Mančinskim piederošā SIA "Arcade Invest", Baibai Birzniecei piederošā SIA "Silver Invest", Uldim Iltneram un Lottei Tisenkopfai-Iltnerei vienādās daļās piederošā SIA "Kalvi Capital" un SIA "Žurnāls Santa" līdzīpašniece Santa Anča.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu