VIDEO Centrāltirgus stāvvietā soda iedzīvotājus ar invaliditātes apliecību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēkiem ar invaliditāti paredzēta autostāvvieta. Ilustratīvs attēls.
Cilvēkiem ar invaliditāti paredzēta autostāvvieta. Ilustratīvs attēls. Foto: Beekeepx/Shutterstock

Rīdziniece Marta pāris mēnešus pēc tam, kad aizveda vecmāmiņu uz Rīgas Centrāltirgu, saņēma divus sodus par noteikumu pārkāpumu tirgus stāvvietā. Taču viņa automašīnu ar derīgu invaliditātes apliecību bija novietojusi invalīdu stāvvietā, ziņo raidījums "Bez Tabu".

Autovadītāja, apskatot saņemtās fotogrāfijas ar fiksēto pārkāpumu, ir neizpratnē, jo tajās ir redzams, ka automašīna novietota uz koplietošanas ceļa. 

Centrāltirgus stāvvietā valda haoss - vadītājiem nav ne jausmas, kur iespējams nolikt automašīnas ar invaliditātes apliecību. Pie zīmes, kas to norāda, drīkst apstāties tikai divi auto. Noliktajiem auto tāpat, visticamāk, tiks piemērots sods. 

Video: "Bez Tabu" sižets

Raidījums "Bez Tabu" jau jūlijā saņēma vairākas sūdzības no ļaudīm, kam Centrāltirgus stāvvietās piemēroti nepamatoti sodi.

Autostāvvietu pakalpojumu sniedzēja SIA "Park Expert" pārstāvis apliecinājis, ka cilvēkiem ar invaliditāti ir iespējams novietot automašīnas īpašajās stāvvietās bez maksas. Viņš uzsvēris, ka kļūdaini nosūtītie rēķini ir anulēti un par tiem ir izziņots paziņojums. 

Nākotnē tiks ieviesta papildus datu pārbaude, kā arī izvietotas papildu video kameras.    

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu