"Metta" futbolisti viesos uzvar "Super Nova"

LETA
FK "Metta" futbolisti.
FK "Metta" futbolisti. Foto: FS Metta/ "Facebook"

"Metta" komanda piektdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 23.kārtas ievadā viesos ar rezultātu 3:1 (1:0) pārspēja turnīra vājāko vienību Salaspils "Super Nova".

ārtus "Metta" labā guva Lūkass Vapne, Mikus Vasiļevskis un Vladislavs Fjodorovs, bet "Super Nova" rindās atzīmējās Jevgeņijs Terzi.

Pirmie vārti tika gūti 11.minūtē, kad Vapne izpildīja precīzu sitienu no soda laukuma, panākdams 1:0 "Metta" labā. Pārsvaru rīdzinieku dubultoja 63.minūtē, kad pēc Gabriela Kirkila piespēles no labās malas bumbu vārtos ieraidīja Vasiļevskis.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 13 minūtes, Terzi pēc Maika Priso piespēles izdarīja sitienu no tuvas distances un vienus vārtus atguva.

Otrajā puslaikā "Super Nova" futbolista Priso smagas traumas dēļ mačs tika apturēts uz apmēram 20 minūtēm. Pēc tā atsākšanās kompensācijas laika 24.minūtē pēc Vasiļevska piespēles 3:1 panāca Fjodorovs.

Vēl šodien "Jelgava" uzņem "Liepāju.

Sestdien "Valmiera" savā laukumā tiksies ar "Daugavpili", bet svētdien tiks aizvadīta "Auda" - RFS spēle un "Tukums 2000"/"Telms" - "Riga" mačs.

Turnīra tabulas augšgalā ar 55 punktiem 22 spēlēs ir "Riga", RFS ir 52 punkti, 34 punktus guvusi "Valmiera", 31 punkts ir "Audai" un "Liepājai", kura aizvadījusi par cīņu mazāk. "Metta" sakrājusi 27 punktus, "Tukums 2000"/"Telms" izcīnījis 23 punktus, "Daugavpils" - 22 punktus, "Jelgava" - 20 punktus un "Super Nova" - astoņus punktus.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu