"Putina nodevēja" Isinbajeva dzimtenē izpelnījusies pamatīgu kritikas šalti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jeļena Isinbajeva
Jeļena Isinbajeva Foto: Reuters/ScanPix

Krievu kārtslēkšanas leģenda Jeļena Isinbajeva pēc pārcelšanās uz Kanāriju salām izpelnījusies kritiku savā dzimtenē, vēsta Krievijas noziedzīgā režīma propagandas aģentūra RIA Novosti.

Isinbajeva jau kopš 2016. gada strādā arī Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā (SOK). Aizvadītajā nedēļas nogalē leģendārā kārtslēcēja savā "Instagram" kontā nāca klajā ar paziņojumu, ka turpinās darbu SOK, norādot, ka nekad nav bijusi kādas politiskas partijas pārstāve.

Šāds Isinbajevas paziņojums viņai dzimtenē atnesis nodevējas birku. Piemēram, vieglatlētikas trenere Anna Gziniašvili pieprasījusi piedzīt no Isinbajevas visas prēmijas un balvas, ko viņa no Krievijas saņēmusi par starptautiskajā arēnā izcīnītajiem panākumiem.

Kā zināms, Isinbajeva 2012. gada Krievijas prezidenta "vēlēšanās" bija viena no Vladimira Putina uzticības personām. Tāpat viņa 2015. gadā parakstīja piecu 2015. gadā viņa parakstīja piecu gadu līgumu ar Krievijas armiju, ieņemot majora posteni.

Nesenajā paziņojumā sportiste paziņojusi, ka sevi vairāk redz kā "pasaules pilsoni" un viņas amats armijā bijis tikai nomināls.

Arī šādu Isinbajevas izteikumu kritizējusi Gziniašvili: "Ja šis postenis bija nomināls, tad, lai viņa atgriež nominālo algu, bonusus, automašīnas un dzīvokļus."

Savukārt Dagestānas Republikas prezidents aicinājis pārdēvēt Mahačkalas stadionu, kas līdz šim bija nosaukts Isinbajevas vārdā.

Isinbajeva, kura karjeru noslēdza 2013. gadā, ilgu laiku starptautiskajā arēnā pārstāvēja Krieviju. Viņa atbalstīja smagos noziegumos apsūdzēto Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu viņa kampaņās gan 2012., gan 2018. gadā. Isinbajeva ir saistīta arī ar Krievijas armiju, jo ilgus gadus trenējās armijas sporta klubā CSKA.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu