VIDEO Notekūdeņu noplūde Liepājā: piesārņojums tuvojas Ziemupes piekrastei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: VVD

Turpinās intensīvs darbs pie avārijas situācijas novēršanas Liepājas notekūdeņu attīrīšanas iekārtās. Veikta iespējamā piesārņojuma izplatības modelēšana, ņemot vērā piesārņojuma apjomu, vēja virzienu un straumes, jaunākie modelēšanas dati norāda, ka piesārņojums mazākā koncentrācijā, izkliedētā veidā diennakts laikā var sasniegt Ziemupes piekrasti, portālu "Apollo.lv" informēja Valsts vides dienesta (VVD) pārstāvji.

Šobrīd būtisks kaitējums cilvēku veselībai un uz zivju resursiem nav konstatēts, vienlaikus spēkā paliekošs ir aicinājums tuvākajās dienās nepeldēt piekrastes teritorijās, sākot no Liepājas pilsētas pludmales uz ziemeļiem līdz Sakas pagastam.

Arī Veselības inspekcija 24.jūlijā noteikusi peldēšanas aizliegumu Liepājas pludmalēs. Inspekcija otrdien, 25.jūlijā, veiks peldvietu ūdens mikrobioloģiskās analīzes Liepājas peldvietās un informēs par rezultātiem.

VVD ziņo, ka notikuma vietā strādā SIA "Liepājas ūdens", lai operatīvi meklētu tehniskos risinājumus iespējami ātrai konstrukciju atjaunošanai. Šobrīd apturēta visa veida notekūdeņu novirzīšanu uz bojāto rezervuāru un notekūdeņu attīrīšanas iekārtām. Savāktie notekūdeņi iespēju robežās tiek uzkrāti cauruļvados, spiedvados un sūkņu stacijās. Šādi iespējams uzkrāt aptuveni 21 000 m3 notekūdeņus. Pārējais neattīrīto notekūdeņu apjoms caur avārijas izplūdi tiek novadīts jūrā. Jāatzīmē, ka izplūde, caur, kuru notekūdeņi jūrā tiek novadīti ir 1,3 km attālumā no krasta. SIA “Liepājas ūdens” darbinieki strādā, lai tuvākajā laikā atjaunotu NAI darbību pagaidu režīmā.

Kā ziņots, svētdienas pievakarē Liepājā, Šķēdē, sabruka notekūdeņu attīrīšanas iekārtu pirmsattīrīšanas rezervuāra siena, radot daļas neattīrītu kanalizācijas ūdeņu noplūdi jūrā.

Plašāk LTV sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu