Daugaviņš karjeras dēļ spiests dzīvot šķirti no ģimenes (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš aktīvi gatavojas jaunajai hokeja sezonai, lai gan pagaidām nezinot, kur spēlēs. Kamēr aģents meklē klubu, Daugaviņš sarunā ar "Kas Jauns" pastāstīja, kā karjeru apvieno ar ģimenes dzīvi.

Pagājušajā gadā viņš pārstāvēja Vācijas klubu Īzerlonas "Roosters", taču vēl nezina, kur spēlēs šai sezonā. Daugaviņš gan sarunā uzsver, ka viņš labprāt atkal spēlētu Vācijā, jo "tas bija ļoti augsta līmeņa hokejs un visi sadzīves apstākļi bija labi." 

Darbs Vācijā, bet kur tikmēr sieva ar bērniem? Daugaviņš pastāstīja, ka sieva ar bērniem paliek Latvijā. "Vecākā meita pagājušajā gadā sāka mācības 1. klasē, un negribējām viņu raustīt mana hokeja dēļ, jo mēs jau nezinām, cik ilgi vienā valstī un klubā. Tādēļ ģimeniski pieņēmām lēmumu, ka ģimene paliks Latvijā, meita mācīsies Latvijā, bet brīvlaikos visa ģimene brauc pie manis. Vācija jau ir tuvu, lidojumi vienkārši. Un man bija daudz brīvā laika pēc treniņiem.

Pagājušais gads bija otrā sezona, kad es ar ģimeni dzīvoju atsevišķi. Pirmā sezona bija pirmajā nopietnajā kovida gadā, kad spēlēju Krievijā. Tad ģimenei bija grūti nokārtot vīzas, jo kovida ierobežojumu laikā nebija ne vilcienu, ne lidojumu uz Maskavu. Tolaik mums tikko kā bija piedzimusi jaunākā meitiņa. Tā bija 2019./2020. gada sezona, kad Krievijā biju viens un pa visu sezonu tikai vienu reizi satiku sievu un meitas, kad no Krievijas atbraucu ar automašīnu uz pusotru dienu un braucu atpakaļ, taču visu pārējo laiku esam bijuši kopā," stāsta Daugaviņš.

"Vienalga, kur hokejs ved, tur ģimene vienmēr brauc līdzi, un viss tiek izdarīts, lai ģimenei būtu labi apstākļi.

Bija arī drusciņ vieglāk, kad bērni bija maziņi. Maskavā dzīvojām vienā lielā dzīvokļu kompleksā ar citiem Latvijas hokejistiem un basketbolistiem. Un mūsu bērni visi kopā gāja internacionālā bērnudārzā. Tā ka viss bija ļoti forši. Latvija jau ir maziņa, un vienmēr visur gribas satikt savējos."

Daugaviņš ar sievu Santu apprecējās 2013. gada 14. jūlijā un šomēnes nosvinēja 10. kāzu jubileju.

"Jā, 14. jūlija vakarā mums bija īpašs notikums - desmitā kāzu jubileja. Kopā ar vedējiem bijām ieplānojuši vakariņas Jūrmalā, bet sievai sākotnēji neko neteicu. Viņa zināja tikai, ka divatā braucam skaistās vakariņās. Miks Dukurs mums tovakar spēlēja mūziku. Sievai bija liels pārsteigums.

Nopirku gredzenu, ko uzdāvināju sievai desmitajā kāzu jubilejā, lai atjauninātu drusciņ mūsu attiecības.

Sanāca kā vēl vienas kāzas, bet mazā lokā ar vedējiem. Bija skaists vakars, labs laiks, garšīgi paēdām un braucām mājās."

Vairāk lasiet izdevuma "Kas Jauns" 25. jūlija numurā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu