Zināms lielākais nodokļu maksātājs Latvijā 2022. gadā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Balvas VID Lielo nodokļu maksātāju svinīgajā apbalvošanas ceremonijā 2018. gadā.
Balvas VID Lielo nodokļu maksātāju svinīgajā apbalvošanas ceremonijā 2018. gadā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) informē, ka lielākais nodokļu maksātājs Latvijā 2022. gadā bijis "Orlen Latvija".

Godinot Latvijas lielākos godprātīgos nodokļu maksātājus pērn, VID apbalvo 17 uzņēmumus. Tradicionālais VID apbalvojums šogad veltīts lielākajiem darbaspēka nodokļu maksātājiem, izceļot to kā ilgtspējīgu un atbildīgu uzņēmējdarbības praksi labklājīgai, spēcīgai un drošai Latvijai.

Pagājušā gada lielākie darbaspēka nodokļu maksātāji Rīgā un Rīgas reģionā lielo uzņēmumu grupā bija "Accenture" Latvijas filiāle, vidējo uzņēmumu grupā - "Skandinaviska enskilda banken AB" Rīgas filiāle, savukārt mazo uzņēmum grupā Rīgas reģionā lielākais darbaspēka nodokļu maksātājs bijis "SEB Life and Pension Baltic SE".

Kurzemes reģiona lielākie darbaspēka nodokļu maksātāji 2022. gadā lielo uzņēmumu grupā bija AS "UPB", vidējo uzņēmumu grupā - SIA "Dzelzsbetons MB", bet mazo uzņēmumu grupā - SIA "A-Land".

Pērn lielākie darbaspēka nodokļu maksātāji Latgales reģionā lielo uzņēmumu grupā bija SIA "Light Guide Optics International", vidējo uzņēmumu grupā SIA "Leax Rēzekne", savukārt mazo uzņēmumu grupā - SIA "Skaida PV".

Vidzemes reģiona lielākie darbaspēka nodokļu maksātāji pērn lielo uzņēmumu grupā bija AS "Valmieras stikla šķiedra", vidējo uzņēmumu grupā lielākais nodokļu maksātājs Vidzemē bija AS "Stora enso Latvija", bet mazo uzņēmumu grupā SIA "Eko El".

Pagājušā gada lielākie darbaspēka nodokļu maksātāji Zemgales reģionā bija SIA "East metal" lielo uzņēmumu grupā, LPKS "Latraps" vidējo uzņēmumu grupā, kā arī SIA "ASP Pluss" mazo uzņēmumu grupā.

Vienlaikus specbalvu "VID 30" kā lielākais darbaspēka nodokļu maksātājs, kas dibināts 1993. gadā, saņem SIA "E. Gulbja Laboratorija".

Šogad lielākie nodokļu maksātāji tiek godināti jau divdesmit piekto gadu. Kā VID atzinību un pateicību par atbildīgo darbu uzņēmumi arī šogad saņems jau tradicionālo un īpaši šim apbalvojumam darināto balvu, kuras vizuālais risinājums ir iekšējās izaugsmes un dzīvības simbols.

Balvā attēlotais koka siluets ir izvēlēts kā sekmīgas uzņēmējdarbības un ilgtspējīgas tautsaimniecības simbols, kas iezīmē ceļu no jaunas biznesa idejas rašanās līdz tās sekmīgai īstenošanai un attīstībai, sniedzot ieguldījumu valsts ekonomikā un labklājībā, norāda VID.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu