Krievijas signālraķete Sīrijā trāpījusi ASV lidrobotam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas lidmašīnas Sīrijā.
Krievijas lidmašīnas Sīrijā. Foto: EPA/LETA

Debesīs virs Sīrijas Krievijas reaktīvais iznīcinātājs nolidojis dažu metru attālumā no ASV lidrobota un izšāvis uz to signālraķetes, trāpot amerikāņu lidaparātam un nodarot tam bojājumus, otrdien pavēstīja ASV armija.

Incidents noticis svētdien, apliecināja augsta ranga ASV Gaisa spēku komandieris, notikušo raksturojot kā krievu mēģinājumu padzīt no Sīrijas debesīm bezpilota lidaparātu "MQ-9 Reaper".

"Viena no krievu signālraķetēm trāpīja ASV lidaparātam MQ-9, pamatīgi sabojājot tā propelleru," paziņojumā norādīja ASV Centrālās pavēlniecības gaisa spēku komandieris ģenerālleitnants Alekss Grinkevičs.

"Mēs aicinām Krievijas bruņotos spēkus Sīrijā nekavējoties izbeigt šo pārgalvīgo, neizprovocēto un neprofesionālo uzvedību," uzsvēra komandieris.

Viens no komandas locekļiem, kas attālināti pilotēja lidrobotu, nodrošinājis, ka tas lidojumu turpina un atgriežas bāzē, piebilda Grinkevičs.

Pēdējo nedēļu laikā Krievijas reaktīvie iznīcinātāji vairākkārt veikuši draudīgus manevrus pret ASV lidrobotiem, kas piedalās operācijā pret teroristu grupējumu "Islāma valsts" Sīrijas rietumos.

Aizvadīto trīs nedēļu laikā Krievijas lidmašīnas vairākas reizes pielidojušas bīstami tuvu ASV lidrobotiem "Reaper", izšāvušas signālraķetes un piespiedušas tos veikt izvairīšanās manevrus, norāda ASV amatpersonas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu