VIDEO Tieslietu ministre uzdod izskatīt likumu saistībā ar Līvaja Amareina piekaušanu Daugavpilī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Līvajs Amareins dienu pēc piekaušanas.
Līvajs Amareins dienu pēc piekaušanas. Foto: No privātā arhīva

Reaģējot uz plašo publikas rezonansi par kriminālprocesa izbeigšanu saistībā ar Līvija Amareina piekaušanu Daugavpilī, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere izdevusi rīkojumu noskaidrot, vai nepieciešamas izmaiņas likumā, ziņo LTV raidījums "Dienas ziņas".

Jau iepriekš ziņots, ka Līvajs Amareins 4. maija vakarā piedzīvoja uzbrukumu, uzbrucēju viņš iepriekš nepazina. Vīrietis uzbrucis Līvaja seksuālās orientācijas dēļ. 

Līvajs guva smadzeņu satricinājumu, kā dēļ bija spiests gulēt trīs nedēļas. Jaunietim ir diagnosticēti autiskā spektra traucējumi, tāpēc viņam šāda pieredze ir smagāka nekā citiem.

Video: "Dienas ziņas" sižets

Līvajs pēc uzbrukuma arī nav spējis atgriezties darbā. 

Valsts policijā saistībā ar incidentu tika uzsākt kriminālprocess, kas 21. jūlijā tika izbeigts, kā vietā sākts administratīvais process.

 Šis policijas lēmums Līvajam bija ārkārtīgi nepatīkams, tas arī publikā izraisījis plašu sašutumu. No kriminālprocesa izdalīts materiāls administratīvā pārkāpuma procesa sākšanai par maznozīmīga miesas bojājuma nodarīšanu.

Fragments no Valsts policijas skaidrojuma:

Noskaidrots, ka aizdomās turētais cietušajiem nodarījis miesas bojājumus nevis huligānisku motīvu vadīts vai ar mērķi traucēt sabiedrisko kārtību un mieru, bet gan personiskās attieksmes dēļ, un šīs darbības nebija vērstas uz rupju sabiedriskās kārtības un miera traucēšanu vai rupja un aizskaroša konflikta izraisīšanu bez iegansta vai izmantojot maznozīmīgu ieganstu.

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere saistībā ar policijas lēmumu norāda, ka ir izdevusi rezolūciju, lai noskaidrotu, vai nepieciešamas izmaiņas likumā. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu