"Positivus" laikā izskanējušais paziņojums par izmaiņām "Pieci.lv" darbā nebija labi pārdomātas komunikācijas piemērs, pauž SEPLP (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasākuma vadītājs, radio dīdžejs Toms Grēviņš .
Pasākuma vadītājs, radio dīdžejs Toms Grēviņš . Foto: Evija Trifanova/LETA

Mūzikas festivāla "Positivus" laikā izskanējušais paziņojums par izmaiņām "Latvijas Radio 5 - Pieci.lv" ("Pieci.lv") darbā nebija labi pārdomātas komunikācijas piemērs, jo informācijas pasniegšanas veids un forma bija pretrunīgi uztverami un neatbilda labākajiem piemēriem, kā saziņā ar sabiedrību būtu jārīkojas sabiedriskajam medijam, pauda Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP).

SEPLP šādu viedokli ir darījis zināmu "Latvijas Radio" vadībai.

Komentējot izmaiņas "Pieci.lv" darbībā, SEPLP norāda, ka radio nav pārtraucis darbu un par to ikviens var pārliecināties radio ēterā.

Laikā līdz 23.augustam tiek sagatavotas plānotās pārmaiņas, un pārmaiņu sagatavošanas laikā ir nepieciešamas zināmas izmaiņas darbinieku noslodzē un raidījumu plānos, lai paveiktu šo darbu, skaidro padomē.

Vienlaikus SEPLP min, ka tā jau šī gada sākumā VSIA "Latvijas Radio" valdei, nosakot ikgadējos valdes mērķus un uzdevumus, bija uzdevusi veikt satura bērniem un jauniešiem izvērtējumu programmās un pakalpojumos un piedāvāt nepieciešamās izmaiņas, kas nozīmē izvērtēt satura bērniem un jauniešiem klāstu lineārajās un digitālajās platformās un sagatavot piedāvājumu "Pieci.lv" turpmākai attīstībai.

Jūnija beigās "Latvija Radio" valde iesniedza starpziņojumu par uzdevuma izpildi, informējot par iecerētajām pārmaiņām, kas jūlija vidū detalizēti apspriestas ar SEPLP.

Vienlaikus SEPLP norāda, ka patlaban notiek darbs pie attiecīgiem sabiedriskā pasūtījuma plāna grozījumiem un izmaiņām uzņēmuma vidēja termiņa darbības stratēģijā, ko plānots izskatīt un apstiprināt tuvākajā laikā. Sabiedriskā pasūtījuma plāna izpilde tiek vērtēta ceturkšņu un gada griezumā, un arī nepieciešamo grozījumu izdarīšana tiek vērtēta ceturkšņu ietvaros, skaidro padomē.

Tikmēr "Pieci.lv" direktors Kārlis Kazāks aģentūrai LETA pauda pārliecību, ka kanāla pārbūves izziņošana lielākajā mūzikas festivālā Baltijā, īpaši "Pieci.lv" desmitgadei veltītā stundā, bija laba izvēle. Viņš uzsvēra, ka "Pieci.lv" ir sabiedriskā medija multimediāla platforma jauniešu auditorijai.

"Mēs vienmēr esam ar atbildību izturējušies pret sabiedrības uzticību un mūsu darbību regulējošajiem dokumentiem, tostarp sabiedrisko pasūtījumu, kur skaidri norādīts, ka ir nepieciešams veidot dialogu ar auditoriju arī ārpus lineārā ētera un mūsu sociālo tīklu kanāliem," skaidroja Kazāks, piebilstot, ka apzinās, ka pati ziņa par "Pieci.lv" plāniem neizskanēja tā, kā to bija cerējis.

Taujāts par pašreizējo darbinieku noslodzi, Kazāks norādīja, ka patlaban - laika posmā no 15.jūlija līdz 22.augustam - visi "Pieci.lv" darbinieki ir nodarbināti gan ikdienas ētera sagatavošanā un vadīšanā, gan jaunā "Pieci.lv" skanējuma un satura radīšanā. Patlaban "Pieci.lv" kanāla štatā nodarbināts direktors, galvenais satura redaktors, mūzikas redaktors, divi producenti, sociālo tīklu administrators, trīs ētera vadītāji, no kuriem viens arī ieņem radošā direktora amatu, kā arī kanāla administrators uz pusslodzi.

Tāpat viņš sacīja, ka papildu slodze, kas rodas, lai līdz 23.augustam sagatavotu un iedzīvinātu jauno "Pieci.lv" skanējumu un atsvaidzinātu darbību multimediju platformās, tiek sadalīta atbilstoši amatiem.

"Plānotā satura veidošanai sadarbojamies ar visiem mūsu ārštata autoriem, kuri turpina radīt līdz šim veidotās rubrikas un raidījumus," pauda Kazāks, piebilstot, ka patlaban "Pieci.lv" ir arī pāris vakanču, kas tiks aizpildītas ar jauno sākumu.

Vaicāts par gaidāmo pārmaiņu rezultātu, "Pieci.lv" direktors atklāja, ka pašlaik "Pieci.lv" kopā ar "Latvijas Radio" valdi strādā pie dokumentācijas sagatavošanas, lai saskaņotu plānotās izmaiņas ar SEPLP un ar apraides atļauju saistītajos jautājumos arī ar Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP).

Par konkrētām izmaiņām lineārajā ēterā un multimediju satura veidošanā Kazāks plašāku komentāru nesniedza, iestarpinot, ka visas plānotās izmaiņas tiek veiktas, balstoties mediju patērēšanas pieradumu pētījumos, datu analīzē un ņemot vērā citu valstu pieredzi.

Jau ziņots, ka no 14.jūlija viens no sabiedriskā medija "Latvijas Radio" kanāliem - radio "Pieci.lv" - uz laiku pārtraucis darbību, lai vasaras beigās atgrieztos ar jaunām idejām.

Ieraksts sociālajos tīklos liecina, ka "Pieci.lv" 23.augustā sāks piedāvāt jaunu saturu.

"Latvijas Radio" pagājušajā gadā strādāja ar 12,783 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,9% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus zaudējumi pieauga par 77,1% - līdz 293 873 eiro.

"Latvijas Radio" reģistrēts 1992.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1 854 685 eiro.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu