Valmiera un vēl sešas Latvijas pašvaldības iesaistīsies starptautiskā kampaņā par tīru Baltijas jūru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kristine Rad/Shutterstock

Septiņas Latvijas pašvaldības iesaistīsies starptautiskā kampaņā par tīru Baltijas jūru, informēja kampaņas "Lielā talka" sabiedrisko attiecību pārstāve Jana Kralliša.

No Latvijas kampaņā "Save Our See" jau ir pieteikušas dalību septiņas pašvaldības, proti, Rīga, Jūrmala, Liepāja, Ventspils, Ādažu novads, Talsu novads un Valmieras novads. Lai gan Valmieras novads neatrodas tieši pie jūras, pašvaldības pārstāvji uzskata, ka dzīvojot Gaujas piekrastē ir jādomā arī par Baltijas jūras tīrību.

Organizācijas "Let’s do it World" iniciatīvā "Save Our See" ("Glābsim mūsu jūru") jeb "SOS" dalību apstiprinājušas pilsētas un to iedzīvotāji Somijā, Ālandē, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Polijā, Zviedrijā, Dānijā un Vācijā.

"Save Our Sea" mērķis ir pievērst uzmanību Baltijas jūras vides problēmām un dot iespēju tās krastos dzīvojošajiem rīkoties pašiem un sakopt Baltijas piejūras zonas, pludmales un kāpas. Pērn organizētajā kampaņā iesaistījās tikai trīs Baltijas valstis, bet šogad pasākums ir daudz plašāks un iekļauj teju visas Baltijas jūras reģiona valstis.

Kampaņa sāksies Baltijas jūras dienā, 31.augustā, un beigsies Pasaules talkas dienā, 16.septembrī.

"Lielās talkas" vadītāja Vita Jaunzeme sola kampaņā aktualizēt jautājumu par mikroplastmasas piesārņojumu, kas sevī ietver arī izsmēķus un citus sīkus plastmasas atkritumus, tostarp izlietotās elektroniskās cigaretes. Šim kopīgam mērķim arī veltīts šā gada Pasaules talkas sauklis "Tīra vai netīra vide sākas mūsu galvās!", jo tikai no mūsu zināšanām, izpratnes un rīcības atkarīgs vai piesārņojums arvien turpinās pieaugt, vai arī ikviens no mums darīs visu iespējamo, lai to samazinātu, uzsver Jaunzeme.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu