VIDEO Taksisti pie lidostas “Rīga” pieprasa līdz pat 200 eiro par braucienu un pasažieriem atņem bagāžu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Taksometrs. Ilustratīvs foto.
Taksometrs. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Atkal izskan sūdzības par taksistiem pie lidostas "Rīga", kas no pasažieriem par braucieniem prasot pārlieku lielas somas un, cenšoties pierunāt atbraucējus iekāpt automašīnā, atņem bagāžu, ziņo "TV3 Ziņas".

Šādi taksisti visvairāk parādoties brīžos, kad tuvumā neatrodas policija.

Vistuvāk lidostas izejai, caur kuru ceļotāji iziet uz ielas, atļauts stāvēt tikai divu firmu taksometriem, tāpēc likmes tajos ir salīdzinoši zemas.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

Turpretim taksisti ar trīsreiz augstākiem tarifiem savus automobiļus novieto tālāk un cenšas ārzemniekus pierunāt sēsties savos taksometros. 

Turklāt lielā cenu atšķirība ir pavisam legāla. 

Lidostas policistiem šai problēmai neatrodas atrast laiku, jo ir citi pienākumi - jāsavalda iereibuši pasažieri vai arī dusmīgi ceļotāji, kas nokavējuši savus reisus. Problēma arī ir dronu vadītāji, kas apdraud lidmašīnu drošību gaisā.

“Mēs mēģinām to izkontrolēt. Vairākas reizes dienā policijas norīkojums nobrauc garām, izstaigā, brīdina viņus. Viņi zina mūsu policijas darbiniekus, tajā brīdī, kad tur esam, veicam preventīvas darbības. Taču policijai nav resursu, lai mēs visu diennakti stāvētu pie izejas,” norāda Valsts policijas lidostas “Rīga” iecirkņa priekšnieks Deniss Jackivs.

Taksometru vadītāji, kas par braucieniem prasa mazāk, norāda, ka šo šoferu dēļ konkurence saasinās un darba paliek mazāk. Kāds vadītājs norāda, ka par braucienu līdz Rīgas centram ir pieprasīti pat 200 eiro.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu