Krieviju nodevušo Isinbajevu pieprasa izraidīt no Tenerifes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jeļena Isinbajeva
Jeļena Isinbajeva Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas noziedzīgā režīma opozicionāra Alekseja Navaļnija atbalstītāji pieprasījuši leģendārās kārtslēcējas Jeļeneas Isinbajevas izraidīšanu no Tenerifes.

Jau ziņots, ka bijusī kara noziedznieka Vladimira Putina atbalstītāja un arī Krievijas armijas majore Jeļena Isinbajeva ar ģimeni pārcēlusies uz Kanāriju salām, uzturoties Tenerifes pilsētā.

Navaļnija atbalstītāji ir pieprasījuši rīcību no Eiropas Savienības puses, aicinot Isinbajevu izraidīt no Tenerifes.

"Viņa atbalsta Vladimiru Putinu un karu Ukrainā. Visu šo gadu laikā, kamēr Isinbajeva palīdzēja Putinam noturēt varu, viņa saprata, ka ir nepieciešams izveidot dzīvi ārpus Krievijas. Tagad viņa to ir izdarījusi Spānijā. Viņa ir tālu no kara, un viņas vīram nav jāmirst Ukrainā.

Šādi tas nevar turpināties. Tu nevari ilgus gadus palīdzēt Putinam, aizbēgt no valsts, sākt jaunu greznu dzīvi un klusēt par karu, kuru tu palīdzēji uzsākt," publiskā paziņojumā izteicies Navaļnija atbalstītājs Georgijs Alburovs.

Isinbajeva, kura karjeru noslēdza 2013. gadā, ilgu laiku starptautiskajā arēnā pārstāvēja Krieviju. Viņa atbalstīja smagos noziegumos apsūdzēto Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu viņa kampaņās gan 2012., gan 2018. gadā. Isinbajeva ir saistīta arī ar Krievijas armiju, jo ilgus gadus trenējās armijas sporta klubā CSKA.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu