VIDEO Sabiedrība rekordātri atrisina Remertu ģimenes skaudro situāciju. Pierādījums, ka labais vairo labo (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilze un Ralfs Remerti
Ilze un Ralfs Remerti Foto: Edijs Pipars/Facebook

Ralfs Remerts ir ļoti sirsnīgs jaunietis, kuram patīk motivēt un iedvesmot citus ar sociālo tīklu starpniecību. Daudzus viņa sekotājus īpaši pārsteidz jaunieša pozitīvais skats uz dzīvi, jo viņam ir ļoti smaga diagnoze – progresējošā muskuļu distrofija, kas diemžēl tika dioagnosticēta arī Ralfa brālim. Ralfa stāsts nule sasniedzis daudz cilvēku, jo viņš ar savu māti Ilzi "TikTok" tiešraidē atklāja, ka ģimenei draud dzīvesvietas zaudēšana. Sabiedrība nebija vienaldzīga un steidza sniegt savu atbalstu.

Biedrības pārstāvis "Facebook" ierakstā vēsta, ka tiešraide ar savu vienkāršību un gaišumu piesaistīja desmitiem cilvēku. Kā sarunā teikusi puiša mamma Ilze: "Viņam tiešraide vienmēr ir ar labiem cilvēkiem. To Ralfa sekotāji nosaukuši par pozitīvo istabiņu."

@ralphino_

Kā paiet mana diena. Šeit īr tas ko es jums varu parādīt no savas ikdienas.

♬ original sound - Ralphino

Jaunais puisis par spīti ļoti nopietnai diagnozei un dzīves līkločiem saglabā smaidu un pozitīvo noskaņojumu. Viņš cenšas uzturēt labas emocijas sevī un tās vairot arī līdzcilvēkos. No sekotāju komentāriem top skaidrs, ka viņam kopā ar lielāko palīgu, mammu Ilzi, tas lieliski izdodas! No Ralfa ikkatrs varētu gūt mācību par sirsnību.

Remertu ģimenes dzīvesveidu diktē ļoti smaga diagnoze – progresējošā muskuļu distrofija, kas diemžēl tika konstatēta abiem Ilzes dēliem. Tā ir hroniska un neārstējama slimība, kas izraisa progresējošu muskuļu vājumu, un tās attīstībā galveno lomu spēlē ģenētika. Pasaulē šī slimība tiek diagnosticēta septiņiem no 100 000 zēniem. Izņemot ļoti retos gadījumos ar vājiem simptomiem, meitenes ar šo muskuļu distrofijas paveidu nesirgst, bet var to nodot savām atvasēm, ja pārnēsā slimību rosinošo X hromosomas mutāciju.

@ralphino_

Kāpēc es sēžu ratiņkrēslā!

♬ original sound - Ralphino

Ralfa mamma biedrībai stāsta:

"Ralfam nebija vēl trīs gadi, kad jau varēja saprast, ka bērnam ir šī diagnoze. Kājas bija kā pudelītes. Tas ir ģenētiski, no manis. Man nedrīkstēja būt dēli. Meitai viss kārtībā, bet dēliem diemžēl bija "pilnā loze". Ralfa vecākais brālis ar šo diagnozi aizgāja viņsaulē 16 gadu vecumā. "

Ralfam nepieciešama diennakts aprūpe.

"Viņam nav mugura kā mums parastiem cilvēkiem. Deformējusies un izliekusies. Ir ļoti grūti. Viņš var pirkstiņus pakustināt. Paēst viņš pats nevar, higiēnu viņš pats nevar, viņš pilnīgi neko pats nevar. Gultā pagriezties viņš nevar, pa nakti man ir jāceļas, jāgroza."

Rūpes par dēlu ir Ilzes prioritāte un pilna laika pienākums jau 20 gadus. Bez viņas rūpēm Ralfam pašam nebūtu iespējams dzīvot. Ģimenē vienīgais pelnītājs ir tēvs.

Ziņa no tuvas radinieces, ka mājoklis, kurā ģimene dzīvo, tiek pārdots, šonedēļ noveda ģimeni līdz teju izmisumam, bet tieši Ralfs bijis tas, kas nav padevies un centies vecākiem palīdzēt. Sapratuši, ka savu mājokli no radinieces nav cerību iegādāties pārāk lielās summas dēļ, Remerti sludinājumu portālā atrada vislētāko pieejamo mājokli Jelgavas novadā. Tas būtu piemērots Ralfam, bet arī tā iegādei ģimenes kontā bijis par maz līdzekļu. Īrēt mitekli ģimene nevar atļauties.

"Ziemā būs ļoti grūti īri nomaksāt, jo vīram ir tikai sezonas darbs. Viņš vairāk vasarā strādā. Ziemā, ja ir darbiņš, tad pāris stundas. Tur neko īpaši tad nemaksā. Viņš traktoru remontē."

"Mums nevar būt ne trūcīgā, ne maznodrošinātā statuss, jo mums ir auto. Tas nepieciešams, lai Ralfu aizvestu pie ģimenes ārsta."

"Mēs gaidām, kad pienāks rinda Vaivaru tehnisko palīglīdzekļu centrā, lai mēs varētu saņemt specializēto spilventiņu un tos lāgos (labos) ratus. Auto mums vairāk domāts Ralfam. Mašīna mums ir nomā paņemta. Mēs ar savu problēmu bijām vērsušies pie pašvaldības, uzrakstījām iesniegumu, lai mums piešķir mājokli, jo dēlam invaliditāte. Teica, ka atbilde būs mēneša laikā, bet diemžēl nekā. Domē man teica, ka iesniegumu par pašvaldības mājokļa piešķiršanu mēs varam uzrakstīt, bet.. priekšroka ir represētajiem, ieslodzītajiem, daudzbērnu ģimenēm, maznodrošinātajiem un trūcīgajiem," bēdājās Ralfa mamma.

Līdz nākamā gada 1. maijam ģimenei šī brīža mājvieta jāpamet. Iespējams, pat ātrāk, ja īpašumam radīsies reāls pircējs, noteic Ilze. Viņa bija pamatoti satraukusies, jo ģimenei vēl vakar nebija līdzekļu, lai iegādātos jaunu mitekli.

Ralfam šāds uztraukums var sekmēt veselības pasliktināšanos, tāpēc ģimene nolēma ķerties pie pēdējā salmiņa un, lai arī tas šķita kā izmisuma gājiens, savu bēdu iznesa sabiedrībā un lūdza palīdzību.

Biedrība "Palīdzēsim viens otram" nepalika vienaldzīgi un aicināja Ralfam palīdzēt! Reimerti atrada piemērotu divistabu mājokli Jelgavas novada Kalnciemā. Kopējā nepieciešamā summa, kas nepieciešama dzīvokļa iegādei, bija 11 000 eiro.

Nepilnas diennakts laikā sabiedrībai izdevās savākt ģimenei nepieciešamo summu. Ģimenes draugi un paziņas, šķiet, arī aiznesuši Ralfam un Ilzei kādus gardumus saldākām sajūtām!

Ja vēlaties, Ralfa ģimenei var palīdzēt ziedojot:

Biedrība "Palīdzēsim viens otram"

Reģ.nr.40008260372

Swedbank

LV06HABA0551043090995

PayPal palidzesim.viens.otram@gmail.com

Mērķī lūdzam norādīt: "Palīdzība Ralfam".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu