"Nekad nepaspiedīsim roku krieviem." Diskvalificētā ukraiņu paukotāja par incidentu PČ laikā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Olha Harlana
Olha Harlana Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas paukotāja Olha Harlana sarunā ar žurnālistiem norādījusi, ka mieru viņas dzimtenē neesot iespējams panākt ar rokasspiedienu, tāpēc, viņasprāt, ukraiņi pēc sacensībām nepaspiedīs roku krievu sportistiem.

Jau ziņots, ka četrkārtējā pasaules čempione Harlana pasaules meistarsacīkstēs pārspēja Krievijas paukotāju Annu Smirnovu, kura pasaules čempionātā sacenšas kā neitrālā sportiste.

Pēc cīņas ukrainiete atteicās paspiest roku Smirnovai, kura to nosauca par necieņu un atteicās pamest laukumu. Harlana par savu rīcību tika diskvalificēta.

"Mans vēstījums šobrīd ir, ka mēs, Ukrainas sportisti, esam gatavi stāties pretī krieviem laukumā, taču nekad nepaspiedīsim roku," žurnālistiem teica Harlana.

Ukrainiete atklāja, ka Starptautiskās Paukošanas federācijas (FIE) pagaidu prezidents Emanuels Kaciadakis viņai apstiprināja, ka pēc dueļa rokas var nepaspiest un piedāvāt pretiniecei saskarties ar asmeņiem.

"Domāju, ka man ir viņa piekrišana, tomēr tā nebija. Šī federācija nekad nemainīsies. Ceru, ka paukošanas sabiedrība sapratīs, ka ne tikai kaut kas ir nepareizi, bet arī to, ka kaut kas ir jāmaina," norādīja ukrainiete, piebilstot, ka uzskata, ka rīkojusies pareizi.

32 gadus vecā Harlana iespēju cīnīties pasaules čempionātā saņēma vien dienu iepriekš, kad Ukrainas Sporta ministrija mainīja likumu. Tagad ukraiņi drīkst stāties pretī Krievijas vai Baltkrievijas sportistiem, kuri sacenšas neitrālo atlētu statusā.

Šis lēmums mazināja Parīzes olimpisko spēļu boikota iespējas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu