Medijs: Putins ap sevi pulcē privātus militāros grupējumus, lai aizsargātos pret "Vagner" (1)

Apollo.lv
Kara noziedznieks Vladimirs Putins.
Kara noziedznieks Vladimirs Putins. Foto: Radowitz/Shutterstock

Krievijas diktators Vladimirs Putins visā Krievijā veidojot noslēpumainu privātu militāro grupējumu tīklu, lai pasargātu sevi no vēl viena algotņu bandas "Vagner" organizēta apvērsuma, ziņo ASV izdevums "Insider".

Medijs norāda, ka plāni izveidot jaunus privātos militāros grupējumus jeb "īpašos grupējumus" tika ieskicēti Krievijas Valsts Domes nesen pieņemtajā likumprojektā, kas paredz paaugstināt armijā iesaucamo vecumu.

Šī iniciatīva ir paredzēta, lai "novērstu sabotāžas un iekšējos draudus", norādīts Krievijas Valsts Domes Aizsardzības komitejas priekšsēdētāja Andreja Kartapolova paziņojumā.

Zīmīgi, ka šī iniciatīva tiek palaista vien dažas nedēļas pēc "Vagner" apvērsuma 24. un 25. jūnijā, kas atklāja būtiskas nepilnības Putina režīma aizsardzībā.

Saskaņā ar Kartapolova paziņojumā ietverto informāciju, šie kaujinieki darbotos reģionālo gubernatoru pakļautībā un sekotu Putina pavēlēm, kā arī tos apgādātu Krievijas Aizsardzības ministrija.

Norvēģu izdevums "The Barents Observer" paziņoja, ka jauno grupējumu uzdevumi ir "aizsargāt valsts robežu, cīnīties pret bruņotiem grupējumiem un novērst ārvalstu sabotāžu un izlūkošanas mēģinājumus", kā arī apkarot draudus valsts iekšējai drošībai.

Bijušais Kremļa ierēdnis Nikolajs Sokovs laikrakstam "The Daily Beast" atzīmēja, ka šo vienību mērķis ir nostiprināt Putina aizsardzību.

Vēl viena vienību pamatfunkcija esot aizsardzība pret turpmākiem Ukrainas uzbrukumiem, kas pēdējās dienās vērsti daudzu Krievijas pilsētu virzienā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu