ASV nosaka jaunus ceļošanas ierobežojumus Ungārijas pilsoņiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Ameriks Savienotās Valstis otrdien noteikušas jaunus ceļošanas ierobežojumus Ungārijas pilsoņiem, pastāvot bažām, ka gandrīz miljonam ārzemnieku, kuriem deviņu gadu laikā izsniegtas Ungārijas pases, nav veikta pietiekami rūpīga identitātes pārbaude, paziņojusi ASV vēstniecība un valdības amatpersona.

Ierobežojumi attiecas uz ASV bezvīzu ceļošanas programmu, kas ļauj 40 valstu pilsoņiem, izmantojot Elektroniskās ceļošanas atļauju saņemšanas sistēmu (ESTA), ieceļot ASV darījumu vai tūrisma nolūkos bez vīzas uz laiku līdz 90 dienām.

Ungārijas pilsoņiem no šodienas ESTA izmantošanas termiņš saīsināts no diviem gadiem līdz vienam gadam, un katram ceļotājam būs atļauts ieceļot ASV tikai vienu reizi.

Augsta ASV valdības amatpersona sacīja, ka ierobežojumi pieņemti pēc gadiem ilgiem neveiksmīgiem ASV centieniem sadarboties ar Ungārijas valdību, lai atrisinātu drošības problēmas. Simtiem tūkstošu Ungārijas pasu tika izdotas bez stingrām identitātes pārbaudēm, un dažas no tām tika izdotas noziedzniekiem, kuri rada draudus drošībai un kuriem nav nekāda sakara ar Ungāriju, norādīja amatpersona.

Ungārijas valdība premjerministra Viktora Orbāna vadībā 2011.gadā sāka piedāvāt vienkāršotu naturalizācijas procedūru personām, kuras apgalvo, ka ir ungāru izcelsmes, pat ja tās nedzīvo vai neplāno dzīvot Ungārijā. Izmantojot vienkāršoto procedūru, simtiem tūkstošu no vismaz diviem miljoniem etnisko ungāru, kas dzīvo kaimiņvalstīs, galvenokārt Rumānijā, Serbijā un Ukrainā, ieguva Ungārijas pilsonību.

Kritiķi apgalvoja, ka programma ļāva citās valstīs dzīvojošajiem etniskajiem ungāriem, kuri nemaksā nodokļus Ungārijā, balsot Ungārijas vēlēšanās, tādējādi nodrošinot Orbāna partijai "Fidesz" pārsvaru vēlēšanās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu