Jūlijā temperatūra bija vienu grādu zemāka par normu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Negaiss Rīgā.
Negaiss Rīgā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija liecina, ka aizvadītā mēneša vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +16,8 grādi jeb vienu grādu zemāka par jūlija normu. 

Zemākā gaisa temperatūra, +4,8 grādi, tika reģistrēta 11. jūlijā Madonā, bet maksimālā temperatūra bija +32,1 grāds 16.jūlijā Dobelē.

16. jūlijā tika pārspēti trīs karstuma rekordi, bet laika periodā no 11. līdz 22. jūlijam laboti kopumā seši aukstuma rekordi.

Mēneša otrajā pusē bija vairāk nokrišņu, valstī vidēji jūlijā nolija 70,6 milimetri nokrišņu jeb 93% no normas. Līdz ar to jūlijs bija ceturtais mēnesis pēc kārtas ar nokrišņu daudzumu zem normas, tomēr to summa jūlijā bija lielākā kopš janvāra.

Visvairāk nokrišņu - 106 milimetri - pagājušajā mēnesī bija Liepājā. Vismazāk lija Kolkā, kur bija 43 milimetri nokrišņu.

Vidēji Latvijā jūlijā bija 12,2 diennaktis ar nokrišņu daudzumu vismaz viens milimetrs. Visvairāk šādu diennakšu bija Rīgā - 17, - bet Pāvilostā bija tikai septiņas šādas diennaktis.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums Latvijā bija 75% - no 71% Daugavpilī līdz 80% Kolkā. Stiprākās vēja brāzmas - 22,2 metri sekundē - tika novērotas 3. jūlijā Ventspilī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu